fbpx
Atleten vernietigen hun tanden met veelvuldig gebruik energiedranken

GFC NIEUWS- Topsportmannen en vrouwen vernietigen hun tanden door het overmatig gebruik van energiedranken, staat in een nieuwe studie.

De elite atleten hebben heel vaak tandvleesaandoeningen, ondanks ze tweemaal dagelijks poetsen.

De bevindingen zijn gebaseerd op meer dan 350 sterren wereldwijd, zoals voetballers, rugby spelers, zwemmers en wielrenners.

Bijna negen op de tien (87%) zegt dat ze sportdranken drinken en zeven op de tien (70%) geconcentreerde gelversies waaraan het water wordt toegevoegd.

Ondertussen geeft zes op de tien (59%) toe zich vol te proppen met energierepen. Al deze producten zijn slecht voor het gebit, vanwege het hoog suikergehalte.

De sporters gebruiken deze energiedranken, geconcentreerde gelversies en energierepen frequent tijdens hun training en competitie.

Het suikergehalte in deze producten verhoogt het risico op tandbederf en toename van de zuurgraad of erosie.

Vele voetbalclubs investeren in het gebit van hun spelers. Mondbacteriën kunnen zich van het tandvlees in de bloedbaan verplaatsen en de prestaties beïnvloeden.

Het wordt ook gelinkt aan een aantal levensbedreigende ziekten, zoals kanker, dementie en hart – en vaatziekten.

De studie is gepubliceerd in de British Dental Journal.

Meer gezondheidsnieuws

Slimme toiletten die kanker kunnen opsporen

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Standord University in de VS hebben een toilet ontwikkeld dat ontlasting en urine analyseert op ziektes. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…