Atleet Miquel Shepper naar Jeugd WK Atletiek

Miguel Shepper zal Suriname vertegenwoordigen op de WK Jeugdatletiek kampioenschappen die van 15 – 19 juli 2015 worden gehouden in Cali, Colombia.

De 17- jarige atleet, die reeds drie jaar verbonden is aan de atletiekvereniging ATVECO in Coronie, heeft zich de afgelopen periode op zijn deelname aan dit evenement voorbereid onder leiding van de Cubaanse coach, Pablo Diaz Ramos. Hij zal in Colombia uitkomen op de 200 en 400m, welke afstanden hij in zijn leeftijdsklasse nationaal ook domineert.

Shepper is ook één van de producten uit het project, die het ministerie van Sport – en Jeugdzaken geïnitieerd heeft waarin de begeleiding van Cubaanse sportexperts voor het talent hier in ons land.

Shepper heeft de limieten die gelden op deze afstanden gehaald tijdens de Open Kampioenschappen Frans Guyana op de 200m, een tijd van 21.81 sec en op de 400m, een tijd van 48.59 sec. Het is niet de eerste keer dat Shepper Suriname internationaal vertegenwoordigt. In 2014 heeft hij meegedaan met een atletiek Grand Prix in Colombia en eindigde hij op de 200m op de 2e plaats en op de 400m behaalde hij een bronzen plak.

Shepper zal samen met zijn coach Leyhor Tolud op maandag 13 juli vertrekken naar Cali, Colombia voor deze jeugd WK atletiek kampioenschappen.

Het ministerie van Sport – en Jeugdzaken wil ook de Surinaamse delegatie die meedoet aan de Panamerikaanse Spelen in Toronto, Canada in de komende dagen succes toewensen. Het is bekend dat ook een ander product uit het Cubaanse project t.w. Miguel van Assen zal meedoen aan deze spelen met de aantekening dat hij zich voorbereid op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië.

Overige berichten