Atheïsten slapen beter dan katholieken en baptisten, blijkt uit onderzoek

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een nieuwe slaapstudie wees uit dat atheïsten en agnosten significant meer kans hebben om betere te slapen dan katholieken en baptisten.

Voorlopige resultaten tonen aan dat 73% van de atheïsten en agnosten meldde zeven of meer uur te slapen, wat wordt aanbevolen door de American Academy of Sleep Medicine om een optimale gezondheid te bevorderen.

Daarentegen meldde 63% van de katholieken en slechts 55% van de baptisten dat ze minstens zeven uur per nacht sliepen.

Atheïsten en agnosten meldden ook dat ze minder moeite hadden om in slaap te vallen.

“Geestelijke gezondheid wordt steeds vaker besproken in kerkelijke omgevingen – zoals het zou moeten zijn – maar slaapgezondheid wordt niet besproken,” zei hoofdauteur Kyla Fergason, een student aan de Baylor University in Texas.

Toch weten we dat slaapverlies veel menselijke vermogens ondermijnt die worden beschouwd als kernwaarden van de kerk: een positief lid zijn van een sociale gemeenschap, liefde en mededogen uiten in plaats van woede of oordeel, en integriteit tonen in moreel redeneren en gedrag.

Kan een betere nachtrust sommige mensen helpen groeien in hun geloof of betere christenen worden?

We kennen het antwoord op die vraag nog niet, maar we weten wel dat mentale, fysieke en cognitieve gezondheid verweven zijn met slaapgezondheid in de algemene bevolking,” aldus Fergason.