fbpx

Assuria High-Rise klaar voor gebruik

GFC NIEUWS- Nadat in 2014 met de eerste voorbereidingen werd begonnen, is op 23 juni 2017 op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de bouwactiviteiten van het nieuwe Assuria hoofdkantoor, de hypermoderne Assuria Hermitage High-Rise (AHH), aan de Recolaan te Flora.

De investering is voor een belangrijk deel gefinancierd uit de verkoop van bestaand onroerend goed.

Het gebouw is thans af en gereed voor ingebruikname. De verhuizing vanuit de kantoren t.w. de Grote Combéweg 37 en de Henck Arronstraat 5 -7 vindt gefaseerd plaats.

Op 27 december is de eerste groep verhuisd en is het nieuwe hoofdkantoor, AHH, formeel in gebruik genomen. Hierbij waren aanwezig de Raad van Commissarissen, de directie en het personeel. De festiviteit ving aan met een geestelijke inzegening gevolgd door enkele korte speeches.

De Assuria Hermitage High-Rise is ontworpen door het Architectenbureau ABT en FIRM Engineering , de winnaars van een in 2014 gehouden ‘design contest’ waaraan diverse architectenbureau’s mochten meedoen.

Het bouwtechnisch gedeelte is uitgevoerd door het aannemingsbedrijf RHC ondersteund door verschillende grote en kleine Surinaamse bedrijven als onderaannemers.

Het gebouw is ultra modern van opzet, zowel voor wat betreft de gebruikte bouwmaterialen, de inrichting als de aanwezige faciliteiten.

Het is het eerste gebouw in Suriname met een Building Management Systeem en dat het predicaat ‘smart building’ mag dragen. Dit onder andere omdat er elementen van zonne-energie, hemelwater hergebruik en intelligent gebruik van electra zijn ingebouwd.

Door haar 10 bouwlagen is het gebouw een landmark in Paramaribo.

De visie achter dit gebouw is om op een centraal gelegen locatie moderne zakelijke dienstverlening mogelijk te maken die verder gaat dan alleen verzekeringen. Het is derhalve ook de bedoeling dat via verhuurbare units overige zakelijke diensten in het gebouw aangeboden zullen worden.

Er is bij de implementatie ook veel tijd en aandacht besteed aan Food & Beverage concepten met als resultaat een modern bedrijfsrestaurant (kantine) voor degenen die er werken en voor het grote publiek een coffee-corner en een restaurant op de begane vloer.

BEKIJK OOK
Vermiste 18-jarige tiener terecht

Om het aanbod compleet te maken is er in het gebouw ook het Assuria Event Center gerealiseerd. Een multifunctionele zaal met een capaciteit van ruim 750 personen, voorzien van moderne audiovisuele apparatuur, waarin diverse grote en kleine events kunnen worden gehouden.

De gedachte hierachter is dat Assuria hiermee ook iets terug wil geven aan de gemeenschap onder andere op het gebied van kunst en cultuur.

Bij de ingebruikname op 27 december heeft Assuria in het kader van dit groots moment ook 10 sociale organisaties bedacht met een donatie.

Op 28 december worden grote klanten en speciale genodigden ontvangen en vergast op een show van Jörgen Raymann die speciaal is aangepast voor deze bijzondere gelegenheid. Hiermee wordt tevens de nieuwe schouwburg in het Assuria Event Center in gebruik genomen.

Conform planning zal de verhuizing rond 20 januari 2020 een feit zijn en vanaf dan zal vanuit het nieuw hoofdkantoor de dienstverlening naar het publiek volledig beschikbaar zijn. Dit zal onder andere omvatten een compleet nieuwe en moderne Assuria Insurance Walk In waar alle verzekeringen en hypotheken kunnen worden afgenomen.

De Assuria Insurance Walk-In Zuid (AIWI Zuid) die nu in het TBL gebouw gehuisvest is, zal ophouden te bestaan.

Ook het Assuria kantoor gelegen tussen de Henck Arronstraat en de Lim A Postraat zal dan de deuren sluiten en de dienstverlening zal verplaatst worden naar het nieuw kantoorgebouw Assuria Hermitage High-Rise.

De dienstverlening van Assuria zal echter goed gespreid en beschikbaar blijven. Daarom komt er in het eerste kwartaal van 2020 in het centrum van de stad een Assuria Insurance Walk-In City (AIWI City), gehuisvest aan de Grote Combéweg 43.

Met de ingebruikname van haar nieuw kantoorpand AHH wil Assuria haar dienstbaarheid aan de samenleving tot grotere hoogte brengen en tegelijk demonstreren voldoende vertrouwen te hebben in de toekomst van Suriname.