fbpx
Assembleevoorzitter en Sozavo-minister betuigen medeleven aan nabestaanden Myrtle Bons

GFC NIEUWS- “We hebben het trieste verhaal gehoord. In DNA hebben wij ook aandacht hieraan besteed. Een zeer pijnlijke situatie voor het land en wij voelen mee.”

Woorden van de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, dinsdag bij een bezoek aan de familie van de 32-jarige vermoorde Myrtle Bons.

Vanaf de oproep over de vermissing van haar jongere zus werd deze zaak op de voet gevolgd door Bee. Hij noemt Dionne een heldin, omdat zij spontaan de zorg van de kinderen, ondanks zij er zelf al vier heeft, op zich heeft genomen.

Aangezien de woning waarin zij woont slechts over een kamer beschikt, zal er werk van worden gemaakt dat er nog een kamer voor de vijf kinderen wordt bijgebouwd, zegt voorzitter Bee. Naast Dionne, haar vier kinderen en de vijf van haar overleden zus zijn ook haar moeder en jongere broer bij haar in huis. Bee heeft ook levensmiddelen geschonken aan de familie om de komende dagen door te komen.

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft de parlementsvoorzitter vergezeld, om ook zijn medeleven te betuigen. De bewindsman gaf toe dat het soms een beetje lang duurt om zaken in orde te maken, maar dat ondanks de weinige middelen alvast ondersteuning zal worden geboden aan de kinderen in de vorm van schoolpakketten. Verder komt de familie maandelijks in aanmerking voor levensmiddelenpakketten. Vanuit het ministerie zullen de kinderen ook maandelijks een uitkering krijgen en worden de ziekenfondskaarten in orde gemaakt.

De familie is ingenomen met het bezoek van de parlementsvoorzitter en minister. “Hun biologische moeder zal ik nooit kunnen zijn, maar zal alles dat in mijn vermogen ligt doen,” zegt Dionne. Voorzitter Bee zegt hieraan niet te twijfelen vooral hoe Dionne leerkracht is.

Tot aan de uitvaart van de overledene is vrijwel alles al geregeld, maar het natraject baart haar zorgen. Aan de assembleevoorzitter heeft Bons gevraagd of hij haar verzoek, dat de kinderen van de overledene in aanmerking komen voor een stuk perceel, kan doorgeleiden. Ze wil dat deze kinderen ook verzekerd zijn van een mooie toekomst.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…