fbpx

Assembleevoorzitter Bee: “Geen menswaardig bestaan zonder elektriciteit”

GFC NIEUWS- De bewoners van Moengotapoe zijn vanaf 19 december aangesloten op het elektriciteitsnet van de Energiebedrijven Suriname (EBS).

Dit betekent dat de gemeenschap nu 24 uur stroom heeft. Voor elektriciteit waren zij voorheen afhankelijk van een generator.

“Een mens kan geen waardig bestaan hebben zonder elektriciteit of schoon drinkwater,” zegt de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee. De parlementsvoorzitter heeft in Moengotapoe gezegd geen onderdeel te zijn van de regering, maar dat hij het beleid wel volgt. Bee is ook ingegaan op de distributie van pakketten aan personen die hiervoor in aanmerking komen.

Aan zijn gehoor heeft hij meegegeven, hier geen voorstander van te zijn. De parlementsvoorzitter gaat voor duurzame oplossingen. Verder heeft hij aan de bewoners gevraagd om geduld te hebben met deze regering, gelet op de financiële situatie die zij heeft aangetroffen.

BEKIJK OOK
Problemen Pikin Saron vereisen duurzame oplossing

Voor de parlementariër Genevievre Jordan uit Marowijne, is de aansluiting van Moengotapoe op het elektriciteitsnet een historisch moment. “Mijn grootvader heeft heel lang uitgekeken naar dit moment. Jammer genoeg is hij al overleden, maar ik ben blij dat ik het mag meemaken.”

Met de komst van elektriciteit gelooft de volksvertegenwoordiger, dat de ontwikkeling in het district verder opgang zal komen. Ze kijkt nu uit naar het beleid van de regering op het gebied van onderwijs en werkgelegenheid in het district Marowijne.