fbpx
Assembleelid Lemmob-Etnel: Sociaal beleid behoeft evaluatie

Assembleelid van de Nationale Partij Suriname (NPS) Patricia Lemmob-Etnel, maakt zich zorgen over het feit dat het niet goed gaat met het sociaal beleid van het land.

Ze concludeert dat waar het  beleid voor sociaal zwakkeren al niet bepaald denderend was dat nu, met het terugbrengen van de begroting van het ministerie van Welzijn met meer dan de helft, zeker slechter zal zijn. Het totaal beleid is toe aan een evaluatie.

Lemmob-Etnel verwijst naar de begrotingsbehandeling waar ze de regering vragen had gesteld over het armoedevraagstuk. Ze vindt het van belang te weten wat de beleidsprogramma’s zijn op dat stuk en wat voor modellen van aanpak er zijn voor dit fenomeen.

“Want als we kijken naar het ministerie zien we dat hun begroting opgebouwd is uit beleidsmaatregelen die allemaal te maken hebben met het beter laten gaan van het sociaal beleid. Maar wat we merken, is dat het sociaal beleid niet beter wordt; het gaat zelfs achteruit,” stelt de politica.

Ze vindt het nodig dat er een evaluatie komt “van waar men naartoe wil.” Daarbij moeten vragen worden beantwoord of het ministerie het beleid zal voortzetten zoals dat het geval is geweest in de voorgaande jaren en wat dat op termijn zal gaan betekenen voor de samenleving.

Ook zaken die betrekking hebben op gezinnen moeten volgens Etnel duidelijk gedefinieerd worden. “Wat bedoelen we met een gezin in Suriname? Wat willen we doen met gezinnen? Is er beleid daarop? Er is geen duidelijkheid, terwijl er programma’s zijn die praten over Bromki fu tamara, Kraka yu baka, er is een armoedebestrijdingsprogramma, een programma voor behoeftige kinderen, etc. Dus er zijn wel programma’s op papier, maar geen duidelijkheid over de aanpak, waardoor je een onoverzichtelijk systeem krijgt,” aldus het assembleelid.

 

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…