Aspecten veiligheid land zijn in place

GFC NIEUWS- Ondanks de partiële lockdown zijn alle aspecten voor wat de beveiliging van het land betreft in place.
“Het beveiligen van het land is niet alleen wanneer wij militairen in uniform zien.” Er zijn volgens kolonel Jerry Slijngard een aantal manieren waarop deze veiligheid gegarandeerd wordt en deze manieren zijn allemaal in place.
Tijdens de reguliere persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam vrijdag zei Slijngard dat er zichtbare controleposten zijn. Echter zijn er ook andere manieren die getroffen worden om ervoor te zorgen dat in elk geval de personenverkeersstromen worden gecontroleerd.
Slijgard wenste echter niet in details te gaan om te voorkomen dat de aanpak wordt blootgelegd. Hij benadrukte dat tijdens de partiële lockdown de politie ondersteuning van militairen geniet. Daarnaast behoort het bewaken van de landsgrenzen tot de grondwettelijke taken van het leger.
Militairen zijn er zowel aan de oost- als westgrens aanwezig om deze grondwettelijke taken uit te voeren. In dit kader zijn er op donderdag 2 april 2020 twintig boten in beslag genomen.
Met deze vaartuigen werden illegaal de oversteek gedaan van Suriname naar Frans-Guyana. De boten zijn overgedragen aan de justitiële autoriteiten die zullen zorg dragen voor de verdere justitiële afhandeling.

Overige berichten