fbpx
Facebook Pagelike Widget

Aspecten veiligheid land zijn in place

GFC NIEUWS- Ondanks de partiële lockdown zijn alle aspecten voor wat de beveiliging van het land betreft in place.

“Het beveiligen van het land is niet alleen wanneer wij militairen in uniform zien.” Er zijn volgens kolonel Jerry Slijngard een aantal manieren waarop deze veiligheid gegarandeerd wordt en deze manieren zijn allemaal in place.

Tijdens de reguliere persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam vrijdag zei Slijngard dat er zichtbare controleposten zijn. Echter zijn er ook andere manieren die getroffen worden om ervoor te zorgen dat in elk geval de personenverkeersstromen worden gecontroleerd.

Slijgard wenste echter niet in details te gaan om te voorkomen dat de aanpak wordt blootgelegd. Hij benadrukte dat tijdens de partiële lockdown de politie ondersteuning van militairen geniet. Daarnaast behoort het bewaken van de landsgrenzen tot de grondwettelijke taken van het leger.

Militairen zijn er zowel aan de oost- als westgrens aanwezig om deze grondwettelijke taken uit te voeren. In dit kader zijn er op donderdag 2 april 2020 twintig boten in beslag genomen.

Met deze vaartuigen werden illegaal de oversteek gedaan van Suriname naar Frans-Guyana. De boten zijn overgedragen aan de justitiële autoriteiten die zullen zorg dragen voor de verdere justitiële afhandeling.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…