fbpx
ASKO op reggaetour met Good Times album

GFC NIEUWS- – Ruim een jaar na de release van zijn ‘Succes’ single, is Asgar Koster, in de musicscène ook bekend als ASKO, terug met een grote productie.

10 juli ging de geschiedenis in als de dag waarop ASKO zijn allereerste reggaealbum Good Times qan de wereld presenteerde.

Het Good Times reggae-riddim album, is een langgekoesterde wens van de hip-hop-singer-songwriter, multi-instrumentalist en muziekproducent ASKO. Hij loopt al jaren met het plan op zijn ‘bucketlist’, om een reggae-riddim te produceren. Eentje met een keur van topartiesten, die voornamelijk zelfgeschreven nummers op geheel eigen stijl inzingen en het nummer, met steeds dezelfde muziek(riddim), vorm en kleur geven.

Voor dit eerste reggaeproject heeft ASKO er een selectie van maar liefst 14, uit een groep van ruim 25 artiesten of artiestgroepen gerekruteerd. De selectie van artiesten die ASKO voor dit eerste project aan zich heeft weten te binden, zijn stuk voor stuk topartiesten. Van supertalenten tot aan supersterren die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de Surinaamse music bizz en zelfs ver daarbuiten.

Het album begint meteen met een klapper. Want de eerste en meteen veruit de beste op dit reggae-riddim album is niemand minder dan Kenny B met ‘Go Fii’, die zijn visitekaartje afgeeft met dit full Okanisi Tongo gezongen nummer.

Kenny is ook de eerste geweest die door ASKO werd benaderd voor zijn project en de kwaliteit van de riddim van dusdanig goed vond, dat hij er meteen ‘ja’ op zei. ‘Van de meester moet je het hebben’, zegt ASKO die uiteraard zijn geluk niet op kon met deze zegen.

Met genoeg motivatie en inspiratie bijgetankt, vulde ASKO de indrukwekkende lijst van veertien met de volgende artiesten aan.

Op albumvolgorde met hun respectieve songtitels:

Damaru in een unieke collab’ met Poppe, die we op een andere manier leren kennen in ‘Overbodig’;

‘Popi Jopi’ Tjatjie onderscheidt zich met passie in zijn ‘Zielsveel’;

Gospelster en Suripop winning tune ‘Tafaa’ co-singer Eugene Main maant geliefden aan het op God’s tijd te doen in ‘Slow Down’;

Supertalent Raff Chanco, die tegenwoordig furore maakt op de hitlijsten, brengt zijn ‘Self Love’ in stijl;

Benaissa popt-op als zesde op dit album met ‘Beter Als Hij’;

Rachel Stakel komt verrassend uit de hoek ter ere van haar eigen moeder met ‘Mama’;

De rasechte reggaerocker Roberto Zeeuw vanuit dushi Korsow met ‘Sondro Yu’;

De jonge frisse multi-culti Rotterdamse reggaeband Jah Reflection durft het met succes aan met ‘Dya Dya Uma’;

Suripop winningsong veteran Benjamin Fayah flowt heerlijk met ‘Voor Mij’;

Dwayne Lace, een man die zowel voor als achter grote Nederlandse artiesten heeft gestaan laat het horen op track 11 ‘Lobi Fu Mi Ati’;

Lorainne Berggraaf laat zich kennen als artieste met veel muzikale potentie in ‘Melanin King’;

De manier waarop Serry Schenkers als één voor de laatste richting climax ratelt op de Good Times riddim met ‘Hoeveel’, is op zijn minst indrukwekkend.

En ASKO kon zich geen mooiere en beheerstere afsluiter op zijn allereerste reggaeproductie wensen, in Danitsia Sahadewsing met ‘Toxic Love’, het enige nummer geschreven door Suripopwinning singer-songwriter Byciel Watsaam.

Als hij dat nog niet bewezen had met zijn veelzijdigheid als artiest, multi-instrumentalist en muziek- en commercialproducent, dan laat ASKO met zijn Good Times Reggae-riddim album zien, klaar te zijn voor het grotere werk.

Er staan nog voldoende nationale en internationale projecten, inclusief enkele interessante collaboraties optil. ASKO staat er open voor samen mooie en eveneens maatschappelijk relevante cultuurbijdrages te leveren. Het ziet er in elk geval naar uit dat dit het eerste, maar zeker niet het laatste reggaeproject zal zijn van ASKO.

Een absolute aanrader is dit eerste reggae album van ASKO in ieder geval wel.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…