“Ashwani Doerga moet lijsttrekker VHP in Saramacca worden”

Anand Isrie van de VHP draagt samen met anderen Ashwani Doerga voor als lijsttrekker namens de VHP in district Saramacca.

“Ik heb meer dan 1000 mensen die Doerga ondersteunen. De diaspora-gemeenschap in Nederland, jongeren, vrouworganisaties ondersteunen, gewezen DNA-leden steunen haar kandidatuur”, zegt Isrie.

De ondervoorzitter van de VHP, Asis Gajadin, is op de hoogte en heeft een uitgebreide c.v. van Doerga, die economie heeft gestudeerd en vloeiend Hindi en Engels spreekt.

Isrie zegt dat het aan het hoofdbestuur van de VHP en met name voorzitter Chandrikapersad Santokhi ligt, om haar tot lijsttrekker te maken.

“We weten allemaal dat VHP’er Mahinder Jogi thans bezig is met het verzamelen van handtekeningen voor een 5e termijn in De Nationale Assemblee voor district Saramacca. Dit, terwijl hij publiekelijk in 2015 heeft aangekondigd dat dit zijn laatste termijn was. Hoe betrouwbaar zijn Jogi en de VHP met Santokhi als voorzitter als hij weer in 2020 kandidaat wordt gesteld”, vraagt Isrie uit ressort Jarikaba zich af.

“Jogi moet nu overdragen aan een integere vrouw, ze is van hetzelfde kaliber als Krishna Mathoera. Als Jogi weer kandidaat wordt gesteld, ben ik bang dat de NDP in Saramacca 2 zetels zal behalen, want ressort Jarikaba is goed voor ander halve zetel”, volgens analyses van Isrie.

Overige berichten