fbpx

Ashanti-koning aangekomen in Suriname

De Ashanti-koning, Otumfuo Osei Tutu II, is aangekomen in ons land. De zestiende Asantehene zette vandaag in de vooravond voor de eerste maal in onze geschiedenis zijn voet op Surinaamse bodem.

De koning werd namens president Desire Bouterse verwelkomd door de vicepresident Michael Ashwin Adhin en de ministers Yldiz Pollack – Beighle (Buitenlandse Zaken), Mohammed Noersalim (Binnenlandse Zaken), Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling), Lilian Ferrier ( Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) Stephen Tsang (Handel, Industrie en Toerisme). Ook de districtscommissaris van Para, Armand Jurel en Vijay Chotkan verwelkomden de delegatie.

BEKIJK OOK
Interne markt en SSB verzorgen EU-labeling training

De koning staat aan het hoofd van een veertig man tellende delegatie, die onder meer uit ondernemers bestaat. Gedurende zijn verblijf zal de koning behalve bloemenhulde bij drie monumenten ook verschillende activiteiten bijwonen.

Tijdens de viering van de onafhankelijkheid op zondag 25 november te Saramacca zal de Asantehene de eregast zijn van president Bouterse. Voorts zal hij vrijdag een lezing verzorgen bij de Anton de Kom universiteit.(GFC)