fbpx

Asfalteringswerkzaamheden Pikin Saron vorderen

De asfalteringswerkzaamheden van West – Suriname bij de strekking vanaf de afslag van Kwakoegron tot de brug van Pikin Saron zijn in volle gang. Deze werkzaamheden zijn een onderdeel van het Dalian IV project en worden uitgevoerd door Nuclear Technology Development. Sunecon Sintec is belast met de controle.

Minister Patrick Pengel van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) is samen met zijn staf op donderdag 28 oktober, voor een werkoriëntatie ter plaatse geweest. Volgens afspraak zou de aannemer voor eind oktober minstens één kilometer weg asfalteren.

Pengel geeft aan tevreden te zijn over de vordering van de werkzaamheden. Naast het verharden van de weg is er een voetpad van twee meter aan één zijde van de weg aangelegd. Dit is voor de veiligheid van de mensen die naar de medische zending of school moeten. Ook zijn er duikers geplaatst voor de afvoersloten. Volgens planning zal dit project midden december van dit jaar worden opgeleverd.

De bewindsman zegt dat er voor deze strekking is gekozen, omdat het om een bewoond gebied gaat en de mensen hebben heel veel last van stof. Het is een belangrijke weg, waarover veel zwaar verkeer gaat, die tijdens de regen moeilijk begaanbaar wordt.

OOK INTERESSANT
Studiegroep Aanpassing Kiesregeling beveelt gemengd systeem aan

Verder zegt de minister dat er plannen zijn om nog meer werkzaamheden uit te voeren op deze weg tot naar Apoera. De slechtste delen nabij Bigi Poika, waarbij een strekking van 8 kilometer in de regen zeer slecht begaanbaar is, worden ook aangepakt. Tevens zijn er voorbereidingen getroffen om de wegstrekking Washabo/ Apoera aan te pakken. Tijdens de regen is deze strekking moeilijk begaanbaar voor bijvoorbeeld de schoolbussen.

Ook de brug bij Witagron heeft dringend aandacht nodig. Het ministerie is nu bezig met een ontwerp om dit werk in het eerste kwartaal van 2019 uit te voeren. Aan de weggebruikers doet het ministerie een beroep om zich te houden aan de toegestane tonnage van 13 ton per as, bij het vervoeren van zwaar transport.