fbpx

Asfaltering wegstrekking Pikin Saron – Kwakoegron afgerond

GFC NIEUWS- De asfalteringswerkzaamheden aan de wegstrekking tussen Pikin Saron en de afslag nabij Kwakoegron zijn afgerond.

De weg werd op 15 december feestelijk opgeleverd in het Inheemse dorp Pikin Saron, in aanwezigheid van president Desiré Bouterse.

Het staatshoofd gaf aan dat zijn regering er alles aan zal blijven doen om de verschillende dorpen te helpen om ontwikkeling tot stand te brengen. “We moeten eerlijk zijn dat er dorpen zijn die nog meer nodig hebben en we moeten ook alle ondersteuning en hulp kunnen geven aan hen.”

Kapitein Url Tapoto van Pikin Saron zegt dat de gemeenschap aldaar geschiedenis schrijft. “Alle aanwezigen zijn er getuige van.”

Districtscommissaris Armand Jurel noemt het een groot genoegen om Pikin Saron toe te mogen spreken. “Met gepaste trots mogen we zeggen dat er door deze regering wordt gewerkt aan dat datgene waar u recht op hebt.”

Hij haalde markante projecten aan die reeds zijn uitgevoerd. Het gaat in deze om nutsvoorzieningen en infrastructuur. “Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling.”

De 87-jarige Jozef Malbons, de oudste bewoner van Pikin Saron, zegt dat het zonder de asfaltering veel te stoffig was voor alle gezinnen, hetgeen allerlei nare gevolgen met zich meebracht. Hij is ontzettend blij dat de asfaltering is gedaan voor verdere ontwikkeling van de bewoners in het bijzonder de jeugd.

BEKIJK OOK
Massaal vertrek van Surinamers naar bloeiend Guyana niet uitgesloten

Ook volksvertegenwoordiger Jennifer Vreedzaam sprak de aanwezigen toe. “Blijft u onthouden dat het deze president is die altijd naar u toekwam in moeilijke tijden om u te helpen. Hij heeft ervoor gezorgd dat de ontwikkeling op gang komt.” Zij riep de burgers op om eenheid te vormen om nog meer ontwikkeling tot stand te brengen. M

inister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie benadrukte dat de beloftes die gemaakt zijn door deze regering worden nageleefd. “Het werk dat nu gedaan wordt, is nooit eerder voorgekomen.”

Volgens ambassadeur Liu Quan van China gaat een nieuw hoofdstuk open. Hij is blij om het gegeven dat hij de openingsceremonie van deze weg heeft mogen meemaken.

“Deze weg zal zeker voor veiligheid en ontwikkeling zorgen. China en Suriname zijn op de kaart ver van elkaar, maar de relatie zit diepgeworteld. Het respect, vertrouwen en ondersteuning naar elkaar toe is er altijd geweest.”