Ascona Foundation en SVB willen damesvoetbal ontwikkelen

Er is een samenwerking ontstaan tussen de Ascona Foundation en de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Deze nieuwe samenwerking is bedoeld voor het ontwikkelen van het damesvoetbal in Suriname.

Het Surinaamse damesvoetbal is jong en in vergelijking met andere landen ontbreekt het deels aan goede kaders en infrastructuur. Ascona Foundation houdt zich bezig met het ontwikkelen van sport, educatie en ondernemen.

Voor de afdeling sport heeft Ascona een project genaamd ‘’SU Womens Soccer’’ opgezet. In het kader van sportontwikkeling zal de Ascona Foundation
gebruikmakend van een stagiaire van de Hogeschool van Amsterdam ondersteuning bieden aan de SVB.

“De SVB zit midden in een proces van revitalisatie van het (dames)voetbal. Er gebeurt veel en er is veel beweging in de districten ontstaan. Met dit project trachten we alle stakeholders (de bond, de clubs, de begeleiding, het bedrijfsleven en de spelers) bewust te maken van de voordelen van damesvoetba”, legt de bond uit.

Damesvoetbal is volgens de SVB de snelst groeiende sport in de wereld. “Het is aantrekkelijk en een echte hype, wereldwijd. Naast het feit dat het bewegen bevordering biedt voor de gezondheid en de motorische vaardigheden, leren de meiden ook hoe het is om te functioneren in teamverband. Dit is bevorderlijk voor de sociale vaardigheden. Door deze verrijking zal het maatschappelijk welzijn van de dames verbeterd worden.

Daarnaast zullen zij ook veel meer zelfvertrouwen kweken. “Als wij in staat zijn de meisjes te inspireren, kunnen wij op lange termijn nog meer verandering teweeg brengen. Voetbaldames verdienen een eerlijke kans in Suriname, waar zij die al krijgen in de rest van de wereld. Zij mogen gezien worden”.(GFC)

Overige berichten