Asabina vergeeft kiezers Brokopondo. Roept op geen verlies van thuiswedstrijden toe te staan

“Ik moet eerlijk toegeven dat op basis van leugens, misleiding en bedrog, jullie mij een klap in het gezicht hebben toegebracht op 25 mei 2015″, zei gewezen BEP-volksvertegenwoordiger nu voorzitter van de BEP, Ronnie Asabina tijdens een bijeenkomst in Brokopondo.

Asabina: “velen dachten dat de sociaaleconomische problemen van het district opgelost zouden worden, door mij monddood te maken en mij buiten het parlement te houden. Maar zie daar, ik loop sinds 26 mei 2015 tot op heden met gebogen hoofd rond in het district, want de situatie is niet verbeterd, maar jullie stem in het parlement is wel weg. Ik wil jullie laten weten dat ik Brokopondo vergeef voor de verkeerde keuzes die gemaakt zijn in 2015. Kwaadwilligen zijn tussen ons gekomen en hebben willens en wetens jullie op een dwaalspoor gebracht. Maar wij zijn allemaal mensen en kunnen fouten maken”.

Dit was de rode draad van de 3 vergaderingen van de BEP het afgelopen weekend in de dorpen Drepada, Hermansdorp (Brokopondo Centrum) en Tapoeripa.

De delegatie onder leiding van Asabina heeft een 18-man sterke kern van Hermansdorp, geherïnstalleerd. Asabina bedankte deze trouwe BEP’ers voor hun positieve bijdrage tijdens de vorige stembusgang, omdat zij in tegenstelling tot de overige dorpen, trouw gestemd hadden op de partij. Hij riep hen op dit pad niet te verlaten, omdat het resultaat van 2015 duidelijk onvoldoende is om de ontwikkelingsrichting van het district te helpen bepalen.

“Jullie moeten juist een voorbeeld blijven en harder werken om voldoende zetels binnen te halen, zodat uw partij een krachtigere stem kan hebben na de uitslag van 2020”.

In het dorp Tapoeripa in Brokopondo, werd de delegatie onder begeleiding van een band, feestelijk en dansend binnengehaald. Deze zeer goed bezochte dorpskrutu had als doel de cluster installatie te verrichten van de kernen van Boslanti en Tapoeripa, bestaande uit respectievelijk 23 om 24 personen. De opkomst van een grote groep jongeren, is een duidelijk signaal dat de partij groeiende en weer wortels aan het slaan is in haar thuishaven, Brokopondo.

Het DNA-lid Rudolf Zeeman, die ook deel uitmaakte van de delegatie en goed bekend is in het dorp, hield het publiek voor “hoe belangrijk het is voor elke jager met voldoende patronen op jacht te gaan”. “Als je met slechts 2 patronen het bos ingaat om te jagen, hoeven jouw naasten en de rest van het dorp niet te rekenen op een jachtbuit, vooral als je eentje onderweg verliest. Want met 1 patroon kan je helemaal niks beginnen met de tijgers en slangen waartegen jij jezelf dient te verdedigen, alvorens op pingo’s te schieten”, doelende op de zeer beperkte waarde en kracht van die ene BEP-zetel in het DNA.

Asabina legde het publiek uit waarom de BEP thans in een positie is beland, waarbij zij de naam draagt van ‘een koe zonder horens’. “Je draagt de naam van een koe, maar je hebt geen horens om stootkracht te tonen. Dit is de situatie van de partij nu in deze regering. We helpen mee om de verantwoordelijkheid te dragen van het bestuur van dit land, maar ‘nanga tra sma wi e njang’. Wij hebben niet de jachtbuit binnengehaald op 25 mei 2015. “Wij vragen u om ons voldoende patronen te geven in 2020, geeft ons voldoende zetels om het beleid te helpen bepalen, dan zullen wij instaat zijn de problemen waarmee jullie kampen uit de weg te ruimen. U heeft zelf gezien waartoe wij instaat waren tussen 2005 en 2010, toen wij mee konden bepalen”.

Asabina sloot zijn spreekbeurt af door de kiezers van Brokopondo aan te moedigen om “nooit meer toe te staan dat de BEP, die haar “roots” in het district heeft, een thuiswedstrijd verliest tegen partijen die geen oorsprong in het district kennen”.

Overige berichten