Artsen waarschuwen voor luizen in valse wimpers

GFC NIEUWS- Als u wimperextensies heeft, is het aangeraden om die zorgvuldig te reinigen.

Artsen in het buitenland hebben een toename geconstateerd van wimperluizen.

De artsen menen dat mensen de wimpers niet grondig reinigen, omdat ze bang zijn dat die niet lang vast zullen blijven zitten.

Het niet grondig reinigen, leidt echter tot een toename van bacterieel vocht, dat een perfect milieu is voor wimperluizen om te leven.

Wimperluis, bekend onder de medische term Demodex, is een soort mijt die leeft in de olieklieren van menselijke haarzakjes.

Symptomen zijn jeuk, roodheid en ontstekingen.

Het gebruik van een tea tree oliereiniger wordt geadviseerd om de wimpers dagelijks te reinigen.

De olie is antibacterieel en heeft een helende werking.

Klanten lopen ook gevaar als het personeel van de salons het materiaal dat gebruikt wordt om de wimpers aan te brengen niet goed reinigt.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer gezondheidsnieuws

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Bekijk ook een ander interessant…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem…

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….