fbpx
Artsen waarschuwen dat coronavirus mogelijk testiculaire pijn kan veroorzaken

GFC NIEUWS- Een 42-jarige man bleek positief voor het coronavirus, nadat hij naar het ziekenhuis ging met testiculaire pijn.

Hij meldde geen hoest of kortademigheid – de veelbetekenende symptomen van COVID-19 – maar had wel koorts die na twee dagen verdween.

Zijn arts drong er bij hem op aan zoek noodhulp vanwege de ‘stekende’ pijn in zijn testikels, maag, borst en rug die een week had geduurd.

Artsen onthulden dat zijn testikels ‘normaal’ waren – en een röntgenfoto van zijn borst kwam zo helder terug.
Maar kort daarna werd bij hem longontsteking vastgesteld, toen een CT-scan schade in zijn longen liet zien die de röntgenfoto niet had laten zien.

Twee dagen later testte de niet-geïdentificeerde man uit Massachusetts positief op het levensbedreigende coronavirus.

Zijn arts had de ER-artsen niet verteld dat hij was getest op het dodelijke virus na het bijwonen van een conferentie in Boston die verband hield met verschillende gevallen.

Het betekende dat de man werd behandeld door artsen die geen beschermede kleding droegen en twee uur in een wachtkamer met andere patiënten zaten, voordat hij werd behandeld.

Artsen van de Harvard Medical school zeiden niet dat de testiculaire pijn een symptoom was – maar waarschuwden voor de ‘atypische presentatie’ van COVID-19.

Het casusrapport volgt de bezorgdheid van wetenschappers in China, die in februari beweerden dat het virus de mannelijke voortplantingsorganen zou kunnen aanvallen.

Het virus bindt zich aan cellen die in overvloed in de testikels voorkomen en kunnen leiden tot ‘weefselschade’, speculeerde het team.

Sindsdien hebben andere deskundigen echter benadrukt dat mannen zich tijdens de pandemie geen zorgen hoeven te maken over hun testikels totdat er degelijk onderzoek is uitgevoerd.

Meer gezondheidsnieuws

Slimme toiletten die kanker kunnen opsporen

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Standord University in de VS hebben een toilet ontwikkeld dat ontlasting en urine analyseert op ziektes. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…