fbpx
Artsen vrezen groter medicijntekort vanwege nieuwe Valutawet

GFC NIEUWS- De Vereniging van Apothekers (VvA) heeft vorig week alarm geslagen, omdat een tekort aan medicijnen merkbaar is.

Deze situatie kan worden verergerd door de onlangs aangenomen Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren, meer bekend als de Valutawet.

Voorzitter van de VvA, Irving Jong A Liem, zegt dat importeurs van medicamenten ook voor aanname van de wet, moeite hadden om aan valuta te komen. Met de aanname van de wet is de beschikbaarheid van valuta komen weg te vallen.

Hierdoor kunnen geen volledige bestellingen geplaatst worden.

De wet werd op 21 maart goedgekeurd. Volgens coalitieleden en de regering is met de goedkeuring van deze wet echter een belangrijke stap gezet in de ordening van de sector en om de integriteit van het financieel stelsel van Suriname te waarborgen.

Verder is deze wet bedoeld om illegale activiteiten in de financiële sector, zoals money-laundering en financiering van terrorisme, tegen te gaan. Tegelijk wordt de cliënt beschermd bij geldtransacties nu de Centrale Bank van Suriname op de verrichtingen van de geldtransactiekantoren toezicht uitoefent.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…