Artsen vrezen groter medicijntekort vanwege nieuwe Valutawet

GFC NIEUWS- De Vereniging van Apothekers (VvA) heeft vorig week alarm geslagen, omdat een tekort aan medicijnen merkbaar is.
Deze situatie kan worden verergerd door de onlangs aangenomen Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren, meer bekend als de Valutawet.
Voorzitter van de VvA, Irving Jong A Liem, zegt dat importeurs van medicamenten ook voor aanname van de wet, moeite hadden om aan valuta te komen. Met de aanname van de wet is de beschikbaarheid van valuta komen weg te vallen.
Hierdoor kunnen geen volledige bestellingen geplaatst worden.
De wet werd op 21 maart goedgekeurd. Volgens coalitieleden en de regering is met de goedkeuring van deze wet echter een belangrijke stap gezet in de ordening van de sector en om de integriteit van het financieel stelsel van Suriname te waarborgen.
Verder is deze wet bedoeld om illegale activiteiten in de financiële sector, zoals money-laundering en financiering van terrorisme, tegen te gaan. Tegelijk wordt de cliënt beschermd bij geldtransacties nu de Centrale Bank van Suriname op de verrichtingen van de geldtransactiekantoren toezicht uitoefent.

Overige berichten