Artsen plaatsen nier van patiënt die geboren werd met één nier terug na verwijdering tumor

GFC NIEUWSREDACTIE- Een man uit Verenigde Arabische Emiraten heeft met succes een complexe 11-uur durende procedure ondergaan waarbij zijn nier werd verwijderd, verschoond van een tumor en terug getransplanteerd in zijn eigen lichaam.

Ali Shamsi was geboren met slechts één nier en er groeide een tumor in. In de jaren ’60 werd hij gediagnosticeerd met kanker en was een deel van zijn nier al verwijderd, meldt Gulf News.

Later kwamen artsen tot de conclusie dat de beste manier om het te behandelen zou zijn via een procedure die bekend staat als een renale reconstructie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Getrouwde moslima vraagt echtgenoot om jongere vrouw te huwen

“Dit was een zeer complexe operatie die echt een hoog niveau van vaardigheid en coördinatie binnen ons team vereiste met uitgebreide ervaring in zowel transplantatie als chirurgische oncologie. Er zijn niet veel plaatsen in de wereld die deze operatie kunnen uitvoeren.”

“Vanuit het perspectief van Shamsi betekende deze aanpak dat we zijn nier konden redden, wat een enorm voordeel is.

“Hij heeft geen dialyse, een transplantatie of immunosuppressiva nodig en kan zijn leven normaal leiden, vrij van kanker,” zei Dr. Bashir Sankari, voorzitter van het Surgical Subspecialties Institute in Cleveland Clinic Abu Dhabi, en de transplantatiechirurg die aan de procedure heeft deelgenomen.

foto ter illustratie

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten