fbpx
Artsen halen ‘slang’ uit keel vrouw

GFC NIEUWS- In een huiveringwekkend filmpje is te zien hoe enkele artsen een slangachtig wezen van indrukwekkend formaat uit de keel van een vrouw halen.

Volgens Russische media zou het gaan om een slang die in de mond van een slapende vrouw was gekropen. Er wordt echter getwijfeld aan de echtheid van de video en van de feiten.

In verschillende internationale media werd gerapporteerd over een bizar en angstaanjagend filmpje dat toont hoe een slang uit een vrouw wordt verwijderd nadat het glibberige wezen de keel van de slapende vrouw zou zijn ingekropen. “Laten we zien wat dit is”, horen we de behandelende dokter zeggen vlak voor hij een meer dan een meter lange slang uit de mond van de vrouw trekt. De beelden zijn misselijkmakend, en er is te zien hoe zelf een van de aanwezige artsen met een geschokt gelaat een stapje achteruit zet.

Over de oorsprong van de video is echter weinig bekend. In lokale Russische media, waarin het filmpje voor het eerst opdook, wordt gezegd dat het voorval plaatsvond in de autonome Russische republiek Dagestan. Daar zou een slang in de mond van het slachtoffer zijn gegleden, terwijl de vrouw sliep onder een boom in haar tuin in het dorpje Levashi. De vrouw zou vervolgens naar het ziekenhuis zijn overgebracht, waar de slang onder verdoving werd verwijderd.

Maar de hoofdarts van het regionale Levashinsky ziekenhuis, Patimat Abdurashidova, ontkent dat er zo’n operatie heeft plaatsgevonden. “Dit is de eerste keer dat ik er iets van hoor”, zegt Abdurashidova in een interview.

Ook het ministerie van Gezondheid van Dagestan weerlegt de feiten. Na de zaak onderzocht te hebben, plaatste de overheidsinstantie een bericht op Instagram dat stelt: “Het verhaal van een inwoner van het Levashinsky-district, die onder een boom in slaap viel waarna een slang in haar mond kroop, vond geen bevestiging. De video die op sociale netwerken wordt verspreid, is in ieder geval niet in Dagestan gefilmd”.

Waar het filmpje werkelijk vandaan komt, en of het wel echt is, blijft dus een raadsel. Op sociale media wordt getwijfeld aan de echtheid van de beelden. Sommigen vinden dat het gaat om een rubberen exemplaar.

Hoe de vrouw er nu aan toe is en wat voor soort slang het betreft, wordt in de nieuwsberichten bovendien nergens vermeld. Het ministerie van Gezondheid van Dagestan merkte al eerder op dat – indien het een echt levend wezen betreft – het dier eerder op een grote worm lijkt dan op een slang.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.