Artsen die hoofd van baby tijdens bevalling hebben 'afgerukt' wisten niet dat hij misvorming aan schouders had

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De baby die afgelopen vrijdag op zeer trieste wijze om het leven kwam, nadat artsen tijdens de bevalling te hard aan zijn hoofd hadden getrokken, had een misvorming aan de schouders.

Het hoofdje van de te vroeg geboren baby viel volgens Braziliaanse media op de grond, nadat het gruwelijk fout ging tijdens de bevalling in het Santa Casa de Misericordia ziekenhuis in de stad Belem, Brazilië. Zie ander bericht.

In een verklaring laat het ziekenhuis weten dat het kind een misvorming had, die tot deze situatie zou hebben geleid. De baby had schouderdystocie, een ongewoon geval waarbij het tijdens de geboorte moeilijk is om de schouder van het kind te “bereiken” na de passage van het hoofd door de symphysis pubica van de vrouw.

Sommige media in ons buurland berichtten dat de artsen en verpleegkundigen, die nu door de familie beschuldigd worden van medisch falen, dat in eerste instantie niet wisten.

Een vriendin van de moeder van het kind zegt echter aan de politie en media dat ze talrijke keren aan de artsen in het ziekenhuis heeft uitgelegd dat het kind alleen via een keizersnede op de wereld mocht worden gebracht omdat hij misvormde schouders had.

“Ze luisterden niet naar mij en bleven haar zeggen dat ze moest pushen. Ze trokken zo hard dat het hoofd in de hand van de verpleegster kwam en toen op de grond viel. Ze opereerden pas achteraf om de rest van het lichaam te verwijderen”, is haar relaas.

Een bevalling via de natuurlijke route was door andere artsen gecontra- indiceerd.

De autoriteiten hebben een diepgaand onderzoek ingesteld. Zie ook video hieronder met een Braziliaans nieuwsverslag.