Artsen: borstvoeding geneest coronaviruspatiënten niet!

GFC NIEUWS- Er doet al enige tijd een verhaal de ronde dat borstmelk coronavirus geneest en of kan voorkomen dat men besmet raakt met het virus.
Volgens artsen klopt dit verhaal niet: borstvoeding kan een met het coronavirus-besmette persoon niet genezen! Het is ook volkomen onwaar dat het drinken van borstvoeding kan voorkomen dat iemand besmet raakt.
Alhoewel borstvoeding goed is voor de groei en bescherming van de baby tegen ziektes, is het volgens de artsen in Engeland niet bewezen dat borstvoeding antistoffen bevatten die kunnen voorkomen dat het kind besmet raakt of dat het geneest.
Zij wijzen er wel op dat tot nu toe gebleken is dat het coronavirus niet via moedermelk aan het kindje kan worden doorgegeven. In de verschillende onderzoeken die gedaan zijn, werden geen virusdeeltjes teruggevonden in moedermelk.
Het aantal coronapatiënten tijdens deze onderzoeken was echter wel klein. Om met zekerheid te zeggen dat het virus niet kan worden overdragen via moedermelk, is meer onderzoek nodig, wordt benadrukt.

Overige berichten