fbpx
ArtLab.sr organiseert Hiphop 4 Democracy

Met ondersteuning van de Amerikaanse ambassade te Paramaribo organiseert Art Laboratorium Suriname verschillende dansactiviteiten die het thema ‘Democratie’ als rode draad hebben.

Met de verkiezingen in aantocht worden Surinaamse jongeren door middel van hiphop en breakdance, spoken word en rap er op gewezen dat het belangrijk is om op 25 mei bij de verkiezingen je stem te laten horen en niet alleen hier, democratie is ook een begrip waarmee je in aanraking komt op school, in je werk, bij je ouders en zelfs bij het maken van een dansevenement.

Breakdance en hiphop spreekt alle jongeren overal ter wereld aan en deze stijlen zijn dus een goede manier om een boodschap over te dragen.

Kick off

Op zaterdag 18 april vond bij de Werkplaats van ArtLab.sr de kick-off van het project plaats waarbij vertegenwoordigers de JCI, Young Democracy Unit en het Jeugdparlement inhoud gaven aan het begrip Democratie voor een grote groep free stylers, hiphop dansers, breakdancers en andere belangstellenden.

Workshops

Voor vrijdag 24 en zaterdag 25 april van 16.00 – 19.00 uur staan twee workshops op het programma die gebruikt zullen worden voor de voorbereiding op twee Flashmobs die volgende week ergens in Paramaribo zullen worden uitgevoerd. De workshops worden gehouden bij de Werkplaats aan de Verlengde Gemenelandsweg 194 en zijn gratis toegankelijk voor eenieder die van hiphopdans en graffiti houdt.

De workshops worden gegeven door DareyAnn Louisville en Derrel Kraag namens ArtLab.sr en Fally van Gennip en Lorenzo Castillion namens Myztikalz. Behalve dans wordt er ook een workshop graffiti gegeven onder leiding van Ingway Sabajo.

Block party

Op 2 mei wordt de Hiphop 4 Democracy afgesloten met een grote block party bij de Werkplaats van ArtLab.sr meteen hiphop/standup – en een breakdancebattle, rap, spoken word en graffiti met optredens van onder andere Ori Plet, Donny Blaze, DJ Tatoo, Emanuel Scheek en Shanine Hoost.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…