fbpx
Arthur Tjin A Tsoi: Bedrijfsleven weigert bestelbonnen overheid

Het bedrijfsleven accepteert geen bestelbonnen meer van de overheid. Tot 2012 was de overheid een solide partner, maar de regering heeft het verpest, zegt NPS- parlementariër Arthur Tjin A Tsoi.

Mensen gaan met bestelbonnen van de overheid naar bedrijven, maar die worden verscheurd en krijgen ze als boodschap mee: ‘ ga terug en kom met contact geld’.

De volksvertegenwoordiger had vrijdag diverse vragen voor minister Andy Rusland van Financiën. Het parlement heeft de eerste ronde van de Algemene Politieke Beschouwingen afgerond. Vandaag komt de regering aan het woord.

Tjin A Tsoi zegt dat de overheid de grootste wanbetaler is geworden en de samenleving moet dit accepteren. Hij verwacht dat de werkeloosheid zal toenemen als het roer op 25 mei 2015 niet wordt omgegooid.

Corruptie is een kankergezwel geworden en is diep ingeworteld de afgelopen 5 jaren, omdat die straffeloos is gebleven. Dit terwijl de kleine man gestraft wordt.

Tjin A Tsoi noemde onder meer het OW-verbouwschandaal, Gopie-schandaal, Ballast Nedam schadaal, SGS -schandaal, EBS- schandaal en het Waterkantschandaal.

Het lid zegt deze zaken aan te kaarten om de regering bij te sturen, echter heeft het niet geholpen. De oppositie maakt kabaal, terwijl de coalitie zwijgt.

Het land is ontspoord: in 2014 konden overheidsvoertuigen niet meer tanken, Carifesta werkers kunnen niet uitbetaald worden; het gaat helemaal mis met het beheer van Staatsfinanciën, weet Tjin A Tsoi.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.