fbpx

Arrestatie Team schiet rover in been

Het Arrestatie Team heeft op 1ste Kerstdag een rover in zijn been geschoten die probeerde te vluchten. Hij en nog een andere hadden een man kort daarvoor beroofd aan de Wicherstraat. Het gaat om de 18-jarige Anthoney B. en de 23-jarige Mahindra P., beiden van Guyanese komaf.

De speciale politie-eenheden op het veld speelden in op de melding. Op de locatie troffen de wetsdienaren het 21-jarige slachtoffer Hendry aan. Hij verklaarde dat hij in de Wicherstraat liep toen zijn schoudertas plotseling werd weggerukt door een man.

Op datzelfde moment trok een andere man een houwer tevoorschijn, waarmee hij naar zijn halsstreek zwaaide. Hendry weerde zich met zijn hand af om erger te voorkomen en raakte gewond aan die hand.

Na hun snode daad renden de rovers in de richting van de Hofstede Crullaaan met de tas van het slachtoffer. Hij had daarin een mobiele telefoon, een militaire pas en een onbekend geldbedrag in Surinaamse dollars.

BEKIJK OOK
Studie om kleinschalige goudmijnbouw duurzaam te ontwikkelen

De opsporing naar deze twee verdachten werd aan de hand van de signalementen ingezet. Het lukte het Arrestatie Team om deze dieven aan te houden aan de Mahonylaan.

Terwijl de politie bezig was met het onderzoek zag één van de rovers kans om het hazenpad te kiezen. Waarschuwingsschoten brachten hem niet op andere gedachten en was de politie genoodzaakt gericht te schieten, meldt de PR van het KPS. Hij werd in zijn onderbeen geraakt.

Anthoney werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Beide verdachten zijn intussen in verzekering gesteld.(GFC)