fbpx

Armoede in Suriname: tijdens de Kerstdagen eten veel gezinnen gewoon rijst met sardines

GFC NIEUWS-  Dat veel gezinnen in Suriname het op financieel vlak erg moeilijk hebben is tegenwoordig meer regel dan uitzondering.

Er zijn huishoudens in ons land die het dit jaar echter extra zwaar hebben. Vanwege de coronamaatregelen zijn ze hard getroffen in hun portemonnee. Daarenboven zijn de prijzen in de winkels voor onder meer levensmiddelen en persoonlijke hygiëneartikelen de afgelopen maanden schrikaanjagend gestegen.

Een andere tegenwerkende bijkomstigheid is volgens het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) dat een aantal gezinnen die regelmatig geldelijke steun kregen van familieleden in Nederland, nu minder of helemaal niet daarop kunnen rekenen.

BEKIJK OOK
Doodgestoken man op goudveld had ook barstwond aan rechterslaap

Sommige Surinaamse ondernemers in Nederland die geld stuurden voor hun dierbaren in Suriname hebben het zelf ook moeilijk door verminderde inkomsten vanwege de coronamaatregelen.

“Er zijn veel huishoudens in Suriname die tijdens deze Kerstdagen niets extra’s tot zich zullen nemen. Het wordt beslist geen uitgebreid diner met pom, pastei, wijn en ice cream, maar eenvoudig witte rijst met een beetje sardines”, aldus het Surinaamse Vrouwencollectief.

Het KSVC is van mening dat de Surinaamse regering onvoldoende oog heeft voor de toenemende armoede in ons land.