fbpx
Arme Surinamers radeloos na stopzetten euro’s uit Holland

GFC NIEUWS ONDERZOEKSREDACTIE– Verscheidene financieel afhankelijke personen in ons land zitten met hun handen in het haar, nu er in Nederland sprake is van een crisis. GFC Nieuws verneemt dat vandaag meerdere personen te horen hebben gekregen dat zij voorlopig niet meer op maandelijkse financiële steun hoeven te rekenen van hun familie.

Een 62- jarige vrouw die woont in Kwatta en al jaren euro 200  per maand kreeg toegestuurd van haar dochter, zegt dat ook zij gedupeerd is geraakt.

“Mijn dochter werkt in een restaurant in Nederland en heeft me gebeld om te zeggen dat ze voorlopig niet gaat kunnen werken. Ze heeft voorlopig geen werk want het restaurant is gesloten wegens ‘coronamaatregelen’. Haar baas heeft haar al gezegd dat ze ontslag voor haar gaan aanvragen want de toestand daar is onzeker. Ik weet niet hoe ik dan ga leven want ik heb niet veel geld, ik ben arm”, vertelt ze op verdrietige toon.

Ook van enkele andere gedupeerden in Suriname, veelal 60 plussers met weinig liquide middelen, wordt maandag vernomen dat ze bericht  van hun familie uit Nederland hebben gekregen, dat er voorlopig geen euro’s meer kunnen worden gestuurd.

Sinds deze week zijn er in het kader van de uitbraak van het coronavirus in Nederland, verregaande preventiemaatregelen doorgevoerd.  Het land is haast platgelegd. Hierdoor zijn er grote financiële verliezen bij bedrijven ontstaan en is er grote onzekerheid over de nabije toekomst.

Binnen de horeca, de reiswereld en andere segmenten is er grote kans dat bedrijven failliet gaan en werknemers hun baan zullen verliezen.  Premier Rutte zei in een toespraak maandag op de Nederlandse televisie echter dat het bedrijfsleven kan rekenen op steun.

 

 

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…