fbpx

Ari Behn, ex-man van Noorse prinses Märtha Louise, pleegt zelfmoord

GFC NIEUWS- Ari Behn (47), de ex-schoonzoon van de Noorse koning Harald V, is overleden.

Op Kerstmis stapte hij uit het leven, en dat veroorzaakt een schokgolf in het ‘gelukkigste land ter wereld’.

Behn was een Noors schrijver en documentairemaker.

Op 24 mei 2002 trouwde hij met de dochter van koning Harald V en koningin Sonja van Noorwegen, de oudere zuster van kroonprins Haakon, Märtha Louise van Noorwegen.

Het huwelijk was omstreden. Behn was namelijk enkele jaren voor het huwelijk in opspraak gekomen nadat hij een documentaire had gemaakt over prostituees in Las Vegas die cocaïne gebruikten.

Behn verklaarde alleen maar verslag te doen van hun leven, maar de Noren vertrouwden het niet. Hij heeft steeds geweigerd duidelijkheid te geven of hij toen ook zelf drugs heeft gebruikt.

BEKIJK OOK
Ondersteuning bij BTW-registratie vanaf 1 december mogelijk

Het paar kreeg drie dochters: Maud Angelica Behn (29 april 2003), Leah Isadora Behn (8 april 2005) en Emma Tallulah Behn (29 september 2008). Vanaf 2004 woonde hij met zijn gezin in New York. In 2012 verhuisden ze naar Londen, in 2014 keerden ze terug naar Noorwegen.

Op 5 augustus 2016 kondigde het Noorse hof de voorgenomen echtscheiding aan van prinses Märtha Louise en Behn. In 2017 werd de echtscheiding afgerond. Ze bleven samen het hoederecht over hun kinderen voeren.

Op 25 december pleegde hij zelfmoord.

Sinds gisteravond komen mensen spontaan naar het koninklijk paleis om kaarsen aan te steken en bloemen neer te leggen.