fbpx

Argentinië arresteert vorige president, vervolgt voor verraad

Cristina Fernández de Kirchner, van 2007 tot en met 2015 president van Argentinië,  zal worden vervolgd voor verraad. Een federale rechter beval donderdag haar arrestatie.

Kirchner zou de mogelijke Iraanse betrokkenheid bij een bomaanslag in 1994 op een Joods gemeenschapscentrum in Buenos Aires hebben verdoezeld.

Bij de aanslag kwamen 85 mensen om het leven. Kirchner zou de rol van Iran hebben weggemoffeld om een lucratieve handelsovereenkomst niet in gevaar te brengen.1200px Presidente Macri en el Sillon de Rivadavia %28cropped%29 | GFC

De rechtbank vroeg de senaat haar immuniteit als parlementariër op te heffen zodat zij kan worden vervolgd. Volgens Argentijnse media zou president Mauricio Macri de opheffing van haar immuniteit niet willen.

OOK INTERESSANT
Woning door brand verwoest, gezin van 4 dakloos

Het onderzoek naar deze zaak loopt al enige tijd. De vorige aanklager, Alberto Nisman, werd dood aangetroffen in de badkamer van zijn appartement met een kogel in zijn slaap. Hij stierf vier dagen nadat hij de zaak tegen Kirchner bij het gerechtshof had ingediend.