fbpx

Argentijnen vieren feest na legalisatie abortus, tot ergernis van tegenstanders (video)

GFC NIEUWSREDACTIE- Argentinië is het eerste grote land in Latijns-Amerika geworden dat abortus legaliseert na een historische stemming.

Tot nu toe kregen vrouwen in het land alleen abortus als ze verkracht waren of als er een gezondheidsrisico voor de moeder was, maar activisten voerden aan dat zelfs deze uitzonderingen in sommige provincies niet werden gerespecteerd.

Het dwong duizenden vrouwen tot gevaarlijke procedures waarvoor ze gestraft konden worden, of erger nog, ernstige gezondheidscomplicaties of de dood opliepen, schrijft Metro.

De Senaat keurde de wet woensdag goed. Dit is een mijlpaal voor vrouwenrechtenactivisten die al decennialang vechten voor de legalisering van abortus in het geboorteland van paus Franciscus, waar de katholieke kerk lange tijd de culturele en politieke invloed heeft uitgeoefend.

BEKIJK OOK
Newmont Suriname reageert op werkneerlegging Merian Mijn

Tegenstanders beweren echter dat gezien de huidige situatie met het coronavirus, feestvieren met zo’n groot aantal mensen ongepast is. Ook zou abortus niet iets zijn wat de mensheid hoort te vieren.

Bekijk hier de video van de ‘feestvierders’

FOTO: AP/Reuters