ArgeLa betreurt gebruik verkeerde landkaart Suriname

ArgeLa betreurt het hebben gebruikt van een verkeerde kaart van Suriname op de toerismebeurs in Duitsland. Ondanks het feit dat de Stichting Toerisme Suriname (STS) de juiste kaart van Suriname heeft opgestuurd naar de promotor in Duitsland, heeft de organisatie de Zuid – Amerikaanse kaart van Wikipedia gehaald.

Op die kaart zijn zowel aan de Oostelijke als Westelijke kant de grenzen die aan Suriname toebehoren weggelaten. De organisatie heeft middels een schrijven aan de marketing manager van de STS Talisha van Leeuwaarde te kennen gegeven dat bij de volgende presentatie in Hamburg, vanavond en morgen in Leipzig, de juiste kaart zoals opgestuurd zal worden gebruikt.

De Toerisme – Roadshow heeft als doel, de toeristenstroom vanuit Duitssprekende landen naar Latijns – Amerika, waaronder Suriname te bevorderen. Naar aanleiding van het gebeurde had minister Andojo Rusland van Transport Communicatie en Toerisme opheldering gevraagd bij STS, die valt onder het ministerie.

De stichting is als aangewezen toerismeautoriteit voor Suriname, toegelaten als lid van de organisatie ArgeLA.  Vanuit de zijde van STS is aan de bewindsman medegedeeld dat alles conform de richtlijnen is geschiedt. Het gebruik van de verkeerde landkaart vindt de bewindsman onacceptabel. Hij waarschuwde dat zulks zich niet meer mag voordoen.

 

 

Overige berichten