fbpx
Archeologen ontdekken 300.000 jaar oude speren in Duitsland

GFC NIEUWS- Archeologen van de universiteit van Tübingen hebben op een archeologische site in het noorden van Duitsland acht uitstekend bewaarde speren gevonden.

De wapens dateren tot een periode van ruim 300.000 jaar geleden, waardoor ze vermoedelijk de oudste wapens ooit gevonden zijn.

De speren werden naast enkele andere voorwerpen en dierlijke overblijfselen gevonden. De vondsten bieden nieuwe inzichten in de mensen uit de prehistorische cultuur, die vaardiger lijken te zijn geweest dan aanvankelijk werd gedacht. De wapens suggereren dat ze goed met hun ambacht overweg konden en uitstekende jagers waren.

Er zijn geen menselijke overblijfselen op de locatie gevonden. Toch vermoeden de archeologen dat de mensen die deze voorwerpen gebruikten, toebehoren aan de mensensoort Homo heidelbergensis. Deze uitgestorven mensensoort leefde 500.000 tot 200.000 jaar geleden en vertoont gelijkenissen met zowel de neanderthaler, de Homo erectus als de Homo sapiens.

Naast de speren werden er botten van olifanten, neushoorns, paarden en leeuwen gevonden, evenals de overblijfselen van amfibieën, hagedissen, schelpen en kevers.

In de afgelopen drie jaar zijn er bovendien meer vondsten gedaan die inzicht bieden in de omgeving. Archeologen vonden de overblijfselen van een waterbuffel, een bijna intact skelet van een oeros en een reeks stenen artefacten, botten en overblijfselen van hout.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…