fbpx

Arbiter knock-out vanwege rode kaart

Een Argentijnse voetballer raakte zo verhit vanwege een rode kaart, dat hij de arbiter K.O. sloeg. Hij werd ter plekke gearresteerd, maar is alweer op vrije voeten.

Sporting de Santo Pipó liep met 3 – 1 achter op Atlético Bartolomé Mitre met nog tien minuten te gaan in de finale van de Liga de Posadas, toen scheidsrechter Gabriel Cortinez een tweede gele kaart gaf aan Sporting-speler Matías Benítez voor vermeende beledigingen aan rivaliserende spelers.

Dat was voor teamgenoot Luis Maciel aanleiding om de ref met een een-twee-combinatie aan te vallen. De fluitist ging gestrekt en bleef geruime tijd bewusteloos op het veld liggen.

Cortinez moest langdurig behandeld worden door hulpverleners en werd tenslotte met een ambulance afgevoerd. “Ik keek op mijn stopwatch, er was nog anderhalve minuut speeltijd over aan het einde van de wedstrijd en toen kreeg ik die klap waardoor ik in slaap viel. Ik kan me verder niets meer herinneren,” zei hij later.

BEKIJK OOK  Covid-19: ziekenhuizen in alert fase

Maciel werd door de plaatselijke politie gearresteerd en meegenomen naar een politiebureau, maar mocht enkele uren later vertrekken.

Foto: Twitter