Arbeiders plantage Alliance krijgen na 40 jaar ambtenarenstatus

GFC NIEUWS- Tijdens het bezoek van minister Rabin Parmessar aan Alliance in september 2019 werd hij geconfronteerd met een grote groep arbeiders die te werk zijn gesteld te Alliance en die trouw de werkzaamheden verrichtten, maar nooit een beschikking hadden ontvangen over hun status als ambtenaar.
Aan de arbeiders is door verschillende bewindvoerders beloofd om deze in orde te maken, echter is dit steeds uitgebleven. Parmessar kon zich hiermee niet verenigen en gaf hen mee alles in het werk te stellen om hierin verbetering te brengen en bij zijn terugkomst hij er voor zal zorg dragen dat dit vraagstuk tot het verleden zal behoren.
De minister liet het niet bij woorden, maar heeft er ook meteen werk van gemaakt. Bij het bezoek het afgelopen weekend mochten de arbeiders hun beschikking in ontvangst nemen. Voor de arbeiders betekent dit een zekerheid voor de toekomst.
“Elke Surinamer heeft dat recht als mens voor een stukje zekerheid, dat is en noem ik een menswaardig bestaan hebben. Na bijkans 40 jaar heb ik groen licht van President Bouterse gehad om een droom en grote wens van de werknemers van Alliance te kunnen realiseren en dat is,
hun beschikking als Ambtenaar in orde te maken en uit te reiken. 19 januari 2020 is daarom een historische en voor velen ook een emotionele dag”, sprak Parmessar hen toe.

Overige berichten