fbpx
Facebook Pagelike Widget

Arbeider bakkerij verdacht van diefstal bedrijfsgeld

GFC NIEUWS- De 26-jarige Maindel P. is op dinsdag 8 juni aangehouden door rechercheurs van de Politie Regio Paramaribo op verdenking van diefstal in vereniging.

Maindel die werkzaam is in een bakkerij heeft op donderdag 4 juni samen met twee collega’s brood aan winkels in het noordelijk deel van Paramaribo geleverd. Sommige winkeliers betaalden gelijk voor de geleverde broden. Het geld werd ontvangen door de chauffeur van de toeleveringswagen. Het ontvangen geld stopte de chauffeur vervolgens in een tas waarna hij de tas ergens in de cabine van het voertuig plaatst.

Na de leveringen reed men weer naar de bakkerij en bij die gelegenheid kwam de chauffeur tot de ontdekking dat de tas met geld niet meer in de wagen was. De chauffeur reed terug naar de laatste winkel waar hij brood geleverd had om de tas met geld te zoeken.

Die winkelzaak is voorzien van beveiligingscamera’s en op die camerabeelden is te zien, dat de chauffeur en de andere collega van Maindel de toeleveringswagen verlaten om de winkelzaak binnen te gaan. Maindel blijft daarbij alleen achter in de cabine van het voertuig. Kort daarna stapt Maindel uit de cabine van het voertuig en gaat in de laadbak. In de laadbak zijnde schijnt hij met handbewegingen iemand te wenken.

Niet lang daarna is te zien hoe iemand gezeten op een scooter, met een integraal valhelm op, naast de toeleveringswagen stopt. Vervolgens stapt de persoon af van de scooter en schijnt precies te weten waar de tas met geld in de cabine van de toeleveringswagen verstopt is, want zonder te zoeken neemt hij de tas met geld weg uit de cabine. Daarna stapt de persoon weer op de scooter en rijdt met het gestolen geld weg.

De camerabeelden werden veiliggesteld en na onderzoek kwam de politie erachter dat de scooter waarmee de diefstal gepleegd is van Maindel is. De scooter werd in delen teruggevonden nabij het woonadres van Maindel.

Hij ontkent iets af te weten van de diefstal van de tas met geld. Hangende het onderzoek is Maindel door de politie in verzekering gesteld. Hij wordt onder andere verdacht van diefstal in vereniging.

Maindel is een niet onbekend bij de politie en bij de justitie. De politie is op zoek naar het geld en de kompaan van de verdachte Maindell.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…