fbpx

Arabier = ISIS, denkt medewerkster hotel USA

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) adviseert haar burgers geen traditionele kleding te dragen wanneer zij in het buitenland zijn. Het advies komt nadat een zakenman met grof geweld was gearresteerd in de VS omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij Islamitische Staat.

Een medewerkster van het Fairfield Inn Hotel in Avon (Ohio) hoorde een man in een lang wit gewaad en met een avon-pdhoofddoek op, in de lobby van het hotel Arabisch spreken in zijn telefoon.

Zij trok haar conclusies en liet via haar zuster het alarmnummer bellen om te melden dat zij iemand”trouw had horen zweren” aan Islamitische staat. De politie pakte de man hardhandig aan bij de arrestatie.

Toen later bleek dat er sprake was van een misverstand werd de man vrijgelaten.

De VAE drukt haar inwoners op het hart ook rekening te houden met de kledingverboden die gelden in sommige Westerse landen. In juni werd de boerkini, het kuise zwempak, verboden in Duitsland.

In delen van Zwitserland en Italië zijn de boerka en nikaab verboden, in België en Frankrijk mag deze kleding nergens. In mei werden zes islamitische studenten weggestuurd van hun school omdat zij een nikaab aan hadden.

Overige berichten