Aquaponicsproject president Bouterse wordt uitgebreid

GFC NIEUWS- Door het groot succes van het aquaponicsproject, worden binnenkort de bewoners van het district Brokopondo getraind in het aquaponic- en hydroponicsysteem.
Het aquaponicsproject is op initiatief van president Desiré Bouterse vorig jaar gestart op basisscholen.
Diverse basisscholen, verspreid over verschillende districten, profiteren dagelijks van het opgezette tuinbouwsysteem. Ter stimulering van het agro-ondernemerschap worden binnenlandbewoners getraind in de digitale landbouwsystemen, zegt coördinator ban het project, Helmond Proeve.
Het is de taak van de overheid de samenleving te faciliteren. Tools aanreiken en kennisoverdracht zijn enkele manieren die worden toegepast. 300 bewoners van Brokopondo zullen getraind worden in de moderne digitale landbouwsystemen. De training vangt volgende maand aan. Voor de training is er een plantenkas neergezet waarin het aquaponic- en hydroponicsysteem zijn ondergebracht.
Met deze training beoogt de overheid om agro-ondernemersschap te stimuleren. Zowel aquaponic als hydroponic brengt vele voordelen met zich mee.
‘Het vergt weinig ruimte, watergebruik en personeel. Het is een eenmalige investering, die een hoge productie levert op een kleine ruimte. Daarnaast is het niet arbeidsintensief en milieuvriendelijk,’ aldus Proeve.
Suriname verdient aan houtkap en goudwinning. Maar ook is er veel te verdienen met agrarische activiteiten. Dit project zal daarbij de nodige ondersteuning geven.

Overige berichten