fbpx

Aqua Dienstencentrum SWM opengesteld voor het publiek

Met het doorknippen van het lint door de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Regilio Dodson samen met de directeur van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), Marlon Oosterling, is het Aqua Dienstencentrum aan de Heliotrope Straat woensdag geopend. De Callcenter, Klantenservice, Debiteurenadministratie en andere afdelingen zijn gevestigd in dit dienstencentrum.

Volgens Oosterling kan de gemeenschap in dit kantoor voor dezelfde diensten terecht als aan de Henck Arronstraat. “Er is geen verschil met het kantoor van de Henck Arronstraat, de ruimte werd te klein voor het personeel. Het gebouw is door mijn voorganger overgekocht van Surpost en wij hebben het gerenoveerd”, liet Oosterling weten. Voor nu zit de SWM goed voor wat kantoorlocaties betreft.

Minister Dodson zei dat het heel SWM-team samen met de directie de boodschap van kwalitatief drinkwater brengen naar de gemeenschap en de dienstverlening uit te breiden goed begrepen heeft. Verder gaf de minister aan dat de taak die directeur Oosterling van de regering meegekregen heeft is het tij te doen keren voor de drinkwatervoorziening in Suriname en de gebieden die al jarenlang verstoken waren van kwalitatief drinkwater, om die van drinkwater te voorzien. “En daar is de SWM heel succesvol in geweest”, complimenteerde de bewindsman de directie en het personeel.

BEKIJK OOK
Petitionarissen vragen aandacht voor kindermisbruik

De minister drukte het SWM-personeel op het hart de voorlichting naar de klanten toe om zuinig en zorgvuldig om te gaan met drinkwater te blijven geven.

Momenteel is de SWM bezig met de implementatie van de digitale watermeters. Deze zijn bedoeld om de problemen rondom de meterstanden tot het verleden te doen behoren. De launch was op Lelydorp en nu is de SWM bezig de binnenstad te voorzien van deze meters.