fbpx
APS: Surinaamse economie niet gereed voor de toekomst

GFC NIEUWS- De huidige Surinaamse economie is niet gereed voor de toekomst.

Het land is volgens de Amazone Partij Suriname (APS) afhankelijk van fossiele brandstoffen. Brandstoffen die binnenkort alleen maar schaarser en duurder worden in de wereld.

Tegelijkertijd staat er een nieuwe groep jonge Surinamers aan de kant die op zoek zijn naar hoog gekwalificeerd werk in nieuwe door milieu gedreven sectoren. De huidige economie zal niet zorgen voor werk in de toekomst.

Toch houdt de overheid hieraan vast, want de koers wordt bepaald door de lobbyisten van de gevestigde bedrijven die verweven zijn met de politiek. Alle begrotingen die de afgelopen jaren zijn behandeld in de DNA zijn voorbeelden en steekhoudende argumenten dat de huidige politiek vasthoudt aan een oude vorm van economie. De olierekening van de overheid blijft stijgen.

“APS wil het anders en het kan anders. Het is tijd om te investeren in een nieuwe en schone economie. We stimuleren investeringen in groene energie, zoals zonnepanelen, hybride auto’s, in energiezuinige woningen en schoon openbaar vervoer. Dit zal zorgen voor duizenden nieuwe en groene banen.”

“Nieuwe technologie, zoals elektrisch rijden, biedt kansen om de economie schoner te organiseren. We willen dat ons land de thuishaven wordt van een nieuwe generatie groene ondernemers die met hun innovaties de wereld veroveren.”

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)