APS: Surinaamse economie niet gereed voor de toekomst

GFC NIEUWS- De huidige Surinaamse economie is niet gereed voor de toekomst.
Het land is volgens de Amazone Partij Suriname (APS) afhankelijk van fossiele brandstoffen. Brandstoffen die binnenkort alleen maar schaarser en duurder worden in de wereld.
Tegelijkertijd staat er een nieuwe groep jonge Surinamers aan de kant die op zoek zijn naar hoog gekwalificeerd werk in nieuwe door milieu gedreven sectoren. De huidige economie zal niet zorgen voor werk in de toekomst.
Toch houdt de overheid hieraan vast, want de koers wordt bepaald door de lobbyisten van de gevestigde bedrijven die verweven zijn met de politiek. Alle begrotingen die de afgelopen jaren zijn behandeld in de DNA zijn voorbeelden en steekhoudende argumenten dat de huidige politiek vasthoudt aan een oude vorm van economie. De olierekening van de overheid blijft stijgen.
“APS wil het anders en het kan anders. Het is tijd om te investeren in een nieuwe en schone economie. We stimuleren investeringen in groene energie, zoals zonnepanelen, hybride auto’s, in energiezuinige woningen en schoon openbaar vervoer. Dit zal zorgen voor duizenden nieuwe en groene banen.”
“Nieuwe technologie, zoals elektrisch rijden, biedt kansen om de economie schoner te organiseren. We willen dat ons land de thuishaven wordt van een nieuwe generatie groene ondernemers die met hun innovaties de wereld veroveren.”

Overige berichten