fbpx
APS-gate in Suriname geboren

A = Chandra Algoe (A) in 2008 officier van justitie
P = Subhas Punwasi (P) in 2008 procureur generaal
S = Chandrikapersad Santokhi (S) in 2008 minister van Juspol.

Het dossier is bekend, dus hoef ik hieraan geen woorden vuil te maken.

Het is nu verkiezingstijd in Suriname en we kijken allemaal uit naar 25 mei 2015.

Het is wel van essentieel belang dat na de verkiezingen de APS-gate niet blauwblauw wordt gelaten en als een nachtkaars uitgaat.

Deze zaak wat een grote schandvlek is voor de rechterlijke macht in Suriname mag niet in de doofpot worden gestopt.

Ik doe een dringend beroep op pers en media in Suriname, als je nou voor- of tegenstander bent van welke regering dan ook, om de zaak ten alle tijde op de voet te volgen en regelmatig druk uit te oefenen, totdat de spelers van deze APS-gate daadwerkelijk worden vervolgd.

Ook aan de voorzitter van het nieuwe DNA doe ik een vriendelijk doch dringend verzoek om na de presidentsverkiezing in de DNA, deze schandelijke affaire hoog op de lijst te plaatsen.

Ook de Surinamers wil ik oproepen deze stinkende zaak zeer kritisch te blijven volgen en zo nodig actie te ondernemen als er niet daadwerkelijk wordt opgetreden tegen het trio.

Als een arme zwerver of jongeling een licht strafbaar feit pleegt, wat ik niet goedkeur, wordt hij of zij binnen de kortste tijd opgepakt en opgesloten.

Maar als deze witte-boorden-hufters, van de rechterlijke macht nota bene, frauduleuze handelingen verrichten, worden ze niet vervolgd en lopen ze vrij rond alsof er niets aan de hand is.

Dit is Klasse-justitie ten top!

Orlando Samson

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…