fbpx
Apple Watch detecteert handen wassen en start meteen 20 seconden countdown

GFC NIEUWS- Maandag kondigde Apple aan dat de nieuwste software-update van de Apple Watch, watchOS 7, ervoor zorgt dat de smartwatch detecteert hoelang de drager de handen wast.

Op het moment dat die het water raken, wordt automatisch een timer aangezet voor twintig seconden, de tijd die volgens het RIVM nodig is om ervoor te zorgen dat je geen ziekteverwekkers meer kunt verspreiden. De Apple Watch laat door middel van trillingen weten als de twintig seconden voorbij zijn.

Op de jaarlijkse Worldwide Developers Conference onthulde Apple maandag updates voor de smartwatch, iPad, Phone en Mac. Het evenement was vanwege de coronaviruspandemie voor het eerst compleet virtueel.

Apple rolde verschillende aan Covid19-gerelateerde nieuwe features uit. Zo bevat de nieuwste iPhone-update, iOS 14, de mogelijkheid voor gebruikers om gezichtsmaskers toe te voegen aan Memojis.

Naast de handenwassen-functie bevat watchOS 7 ook een langverwachte slaaptracker. Concurrerende wearables zoals Fitbit hebben deze populaire feature al langer.

De nieuwe update is ook bedoeld om de smartwatch aantrekkelijker te maken voor sportieve gebruikers. De Apple Watch zal na de update daarom ook dansen als sportactiviteit registreren. Gebruikers en derde partijen krijgen ook de mogelijkheid om zelf wijzerplaten te ontwerpen.

De datum van de nieuwste update voor de Apple Watch is nog niet bekend. Waarschijnlijk brengt Apple watchOS 7 in de herfst tegelijkertijd uit met de updates voor de iPad, iPhone en Mac.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…