fbpx

Apple Watch detecteert handen wassen en start meteen 20 seconden countdown

GFC NIEUWS- Maandag kondigde Apple aan dat de nieuwste software-update van de Apple Watch, watchOS 7, ervoor zorgt dat de smartwatch detecteert hoelang de drager de handen wast.
Op het moment dat die het water raken, wordt automatisch een timer aangezet voor twintig seconden, de tijd die volgens het RIVM nodig is om ervoor te zorgen dat je geen ziekteverwekkers meer kunt verspreiden. De Apple Watch laat door middel van trillingen weten als de twintig seconden voorbij zijn.
Op de jaarlijkse Worldwide Developers Conference onthulde Apple maandag updates voor de smartwatch, iPad, Phone en Mac. Het evenement was vanwege de coronaviruspandemie voor het eerst compleet virtueel.
Apple rolde verschillende aan Covid19-gerelateerde nieuwe features uit. Zo bevat de nieuwste iPhone-update, iOS 14, de mogelijkheid voor gebruikers om gezichtsmaskers toe te voegen aan Memojis.
Naast de handenwassen-functie bevat watchOS 7 ook een langverwachte slaaptracker. Concurrerende wearables zoals Fitbit hebben deze populaire feature al langer.
De nieuwe update is ook bedoeld om de smartwatch aantrekkelijker te maken voor sportieve gebruikers. De Apple Watch zal na de update daarom ook dansen als sportactiviteit registreren. Gebruikers en derde partijen krijgen ook de mogelijkheid om zelf wijzerplaten te ontwerpen.
De datum van de nieuwste update voor de Apple Watch is nog niet bekend. Waarschijnlijk brengt Apple watchOS 7 in de herfst tegelijkertijd uit met de updates voor de iPad, iPhone en Mac.

OOK INTERESSANT
Efficiënt beheer watersysteem Nannizwamp cruciaal voor rijststeelt