fbpx
Apoera, Washabo en Section krijgen praktijklokalen en onderwijzerswoningen

GFC NIEUWS- De gemeenschappen van Apoera, Washabo en Section zijn blij dat hun gebied nu de beschikking krijgt over praktijklokalen en zeven onderwijzerswoningen.

Minister André Misiekaba van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ad-interim heeft de eerstesteenlegging op 31 januari verricht in aanwezigheid van leerlingen en het traditioneel gezag. Vanuit dit centrum zullen jongeren vakbekwaam gemaakt worden.

Dit biedt volgens de bewindsman enorme mogelijkheden voor de dorpen. De vakdocenten krijgen hiermee ook huisvesting. Het betekent een enorme besparing voor ouders en leerlingen. Zij hoeven niet meer helemaal naar Nieuw Nickerie en Paramaribo af te reizen voor praktijklessen of verder onderwijs. In oktober van dit jaar moeten de faciliteiten in gebruik genomen worden.

De financiering geschiedt door de Caribbean Development Bank. Misiekaba praat van een historische dag voor het gebied. Het gaat om een stukje onderwijs dat direct aansluit op de behoeften van de plaatselijke bewoners.

De praktijklokalen moeten jongeren de mogelijkheid bieden om vakbekwaam te worden. Te Apoera is er een LBO-school tot het eerste leerjaar. Daarna moeten de kinderen naar Nickerie of Paramaribo, wat veel kosten met zich meebrengt. Met de praktijklokalen zal dat tot het verleden behoren.

Kapitein Carlos Lewis van Apoera is ingenomen met het feit dat de faciliteiten worden opgezet. De dorpen hebben volgens hem al een poos hierom gevraagd, én met de eerstesteenlegging is daadwerkelijk een aanzet gegeven tot de uitvoering van dit project.

Lewis stelde dat deze ontwikkeling ook een enorme push betekent voor het gebied, omdat Apoera en omgeving veel potentie bezitten.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…