Apoera, Washabo en Section krijgen praktijklokalen en onderwijzerswoningen

GFC NIEUWS- De gemeenschappen van Apoera, Washabo en Section zijn blij dat hun gebied nu de beschikking krijgt over praktijklokalen en zeven onderwijzerswoningen.
Minister André Misiekaba van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ad-interim heeft de eerstesteenlegging op 31 januari verricht in aanwezigheid van leerlingen en het traditioneel gezag. Vanuit dit centrum zullen jongeren vakbekwaam gemaakt worden.
Dit biedt volgens de bewindsman enorme mogelijkheden voor de dorpen. De vakdocenten krijgen hiermee ook huisvesting. Het betekent een enorme besparing voor ouders en leerlingen. Zij hoeven niet meer helemaal naar Nieuw Nickerie en Paramaribo af te reizen voor praktijklessen of verder onderwijs. In oktober van dit jaar moeten de faciliteiten in gebruik genomen worden.
De financiering geschiedt door de Caribbean Development Bank. Misiekaba praat van een historische dag voor het gebied. Het gaat om een stukje onderwijs dat direct aansluit op de behoeften van de plaatselijke bewoners.
De praktijklokalen moeten jongeren de mogelijkheid bieden om vakbekwaam te worden. Te Apoera is er een LBO-school tot het eerste leerjaar. Daarna moeten de kinderen naar Nickerie of Paramaribo, wat veel kosten met zich meebrengt. Met de praktijklokalen zal dat tot het verleden behoren.
Kapitein Carlos Lewis van Apoera is ingenomen met het feit dat de faciliteiten worden opgezet. De dorpen hebben volgens hem al een poos hierom gevraagd, én met de eerstesteenlegging is daadwerkelijk een aanzet gegeven tot de uitvoering van dit project.
Lewis stelde dat deze ontwikkeling ook een enorme push betekent voor het gebied, omdat Apoera en omgeving veel potentie bezitten.