fbpx

Apoera krijgt ondersteuning van LVV

GFC NIEUWS- Een delegatie van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) onder leiding van Rudie Martodimedjo, coördinator Regio Oost, is momenteel op een missie in Apoera, Sipaliwini.

Bewoners van Apoera krijgen ondersteuning in het ontwikkeling of verruiming van hun landbouwkennis in gewassen die niet bekend staan als traditionele ‘binnenland gewassen’.

Er is een trainingsschema opgesteld voor de leden van Ontwikkeling Coöperatie Suriname en overige bewoners van Apoera.

Eerder dit jaar is er in het zuidwestelijk dorp vooronderzoek gedaan naar terreinen voor landbouwpraktijken. De delegatie zal samen met de bewoners aldaar praktische landbouwactiviteiten in de vorm van training uitoefenen.

BEKIJK OOK
Bejaarde vrouw op balkon bijna doodgereden door dronken autobestuurder

Ook de kennis van het hydrophonic systeem is aan de dorpelingen overgedragen. Het ministerie van LVV heeft 150 citrusplanten gedoneerd, waarvan 30 reeds zijn overgeplant. Met deze planten wordt een aanvang gemaakt aan een citrusaanplant in Apoera.

Tijdens deze missie worden de leden van de landbouwcoöperatie en bewoners getraind in het toepassen van plantvermeerderingstechnieken.

Martodimedjo zegt dat het belangrijk is dat de boeren weten hoe Citrus geplant wordt en hoe de verzorging eruit moet zien. Het gebied, met name de bodemgesteldheid, is volgens de coördinator gunstig om landbouw uit te oefenen.