fbpx

AOV-kantoor rondt landelijke kasbetalingen af

GFC NIEUWS- De landelijke kasbetalingen van de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) zijn afgerond.

Met Sipaliwini is het laatste district waar er kasbetalingen moesten geschieden, afgewerkt. Dit gebeurde op donderdag 19 december.

Directeur Anushka Ramesar-Gopalrai zegt dat in dit district 4000 AOV’ers cash zijn uitbetaald. Het gaat om uitbetaling over acht maanden per persoon, inclusief de betaling over de maand december.

De maandelijkse AOV bedraag SRD 525, wat betekent dat er SRD 4200 per AOV’er is uitbetaald. De kasbetaling in delen van Sipaliwini startte op 20 november.

Directeur Gopalrai legt uit dat de overige delen van het gebied en andere districten waar de uitbetaling geautomatiseerd is, hun maandelijkse uitkeringen via de bank of per Moni Karta hebben ontvangen.

De recente kasbetaling betrof een nabetalingsperiode voor degenen die vanwege omstandigheden hun geld niet eerder konden ontvangen. Voor zij die de gelegenheid niet hebben gehad, is er een ander alternatief. Zij kunnen per cheque worden uitbetaald.

BEKIJK OOK
Nurmohamed bezoekt OW-projecten Coronie en Nickerie

De betaalploegen zijn volgens Ramesar-Gopalrai ook gebonden aan regels van de banken. Zij noemt in deze onder meer de beveiliging. Ze zegt dat de ambtenaren van de betaalploegen ook alles in het werk hebben gesteld, zodat de AOV’ers vóór de kerstdagen over hun geld konden beschikken.

De regering denkt eraan om ook voor Sipaliwini de Moni Karta in te voeren. Echter moet daarvoor eerst de infrastructuur worden aangelegd. De AOV-directeur geeft te kennen dat er reeds oriëntatie bezoeken zijn geweest en gesprekken gevoerd met verschillende partners.

Ramesar-Gopalrai benadrukt dat delen van Brokopondo en Marowijne reeds over de Moni Karta beschikken, maar tot waar die infrastructuur toereikend is. Het stuk om automatisering teweeg te brengen heeft in elk geval de aandacht van minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.