fbpx
Anuskha Sonai: “Private sector erkent de rol van jongeren in een gezonde economie”

GFC NIEUWS- De Verenigde Naties herdacht dit jaar haar 75-jarig bestaan en in dat kader werden internationaal verschillende activiteiten ontplooid.

Op nationaal niveau is gemeend om in het kader van de Dag van de Verenigde Naties op 24 oktober een hele week (19-24 oktober) in het licht van de Verenigde Naties te plaatsen, waarbij verschillende activiteiten zijn uitgevoerd.

Tijdens de ‘UN75 High-Level Intergenerational Dialogue’, vond er een uitwisseling plaats van ideeën tussen jongeren, beleidsmakers, de Verenigde Naties organisatie in Suriname (UNCT), de Private Sector en andere stakeholders.

Het VSB-bestuur werd vertegenwoordigd door Anuskha Sonai die tevens voorzitter is van de ICT-Associatie Suriname.
Jongerenorganisaties hebben hun inzichten en wensen over SDG’s en rol van jongeren gepresenteerd.

Ze hebben gevraagd naar meer kansen en meer betrokkenheid van hun in het beleid van de overheid en meer CSR vanuit de private sector. Er was een sterke focus op wat de overheid moet doen voor jongeren, kwaliteitsonderwijs, sport en een veilige omgeving. Veilig om anders te zijn (LGBTQI), aanpak huiselijk geweld tegen vrouwen.

Sonai gaf aan dat de private sector de rol van jongeren in een gezonde economie erkent en dat we altijd proberen zoveel mogelijk te helpen. Ook probeert de private sector haar bedrijfsvoering in te richten op een manier die in duurzame ontwikkeling resulteert.

“Covid-19 heeft ons ook getroffen, maar ook geleerd dat we zaken anders moeten doen. We moeten innoveren en als je over innovatie praat heb je het over nieuwe inzichten. Je kan dat bereiken door jongeren als een klankbord in te zetten en ook op andere manieren te betrekken. We zijn altijd bereid om meer te helpen waar het kan,” haalde Sonai aan.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.