fbpx

Anuskha Sonai nieuwe voorzitter ICT Associatie

GFC NIEUWS- Anuskha Sonai (CEO Spang Makandra) is door de leden van de ICT Associatie verkozen tot de nieuwe voorzitter.
Raj Paltantewari (Supervisor Itee) als secretaris en Isabelle Caldeira (Operations Manager BNETS) als penningmeester.
In de rol van commissaris zijn gekozen: Anvit Ramlakhan (CEO Datasur), Gerard den Dekker (Manager UCC), Rajiv Hieralal (CEO APPTASTIC) en John Culbard (Manager Network Operations Telesur).
Over het nieuwe bestuur zegt Sonai: “Ik ben blij dat ik in mijn team professionals heb die vernieuwende inzichten met zich meebrengen. Het zijn vooral gedreven en ondernemende personen die zich willen inzetten om de vereniging te helpen groeien en waar nodig te vernieuwen, zodat de toegevoegde waarde van de vereniging relevant en actueel blijft.”
Over haar benoeming tot voorzitter zegt ze: “In de afgelopen jaren heeft de ICT Associatie hard gewerkt aan bewustwording over de potentie van de ICT sector, het belang van een nationaal ICT beleidsplan en de noodzaak om samen te werken. Dit is een continu en logisch noodzakelijk proces, dat we ook in de komende jaren zullen vervolgen.
In ons programma ligt het accent sterk op de thema’s die direct relevant zijn voor het commercieel succes van onze leden. Hiermee willen wij onze leden direct betrekken bij de samenstelling van ons verenigingsprogramma, waarmee we de ledenparticipatie vergroten. Daarnaast werken we als vereniging aan onze ambitie om door te groeien tot ‘de kern van de digitale economie’.”
Een van de sterke punten van het nieuw bestuur is dat zij een breed spectrum van ICT onderwerpen vertegenwoordigt. Dit zal bij de vaststelling van de beleidsplannen en communicatie met overige stakeholders voor een belangrijke efficiëntieslag zorgen.
De vertegenwoordigde aspecten zijn: Creative Technology (Digital Design, New Media, Animation, Game Development), Hardware, Software, Network Operations, Infrastructure, Data Management, Finance Networking, Service Management en Application Solutions.
De ondersteunende ICT onderwerpen die vertegenwoordigd worden zijn Innovation, Development, Support, Education, Security en Awareness.
Sonai vervolgt: “Als nieuw bestuur zijn we de voorgaande besturen zeer erkentelijk voor hetgeen zij reeds gerealiseerd hebben. Ze hebben hard gewerkt en de nodige offers gebracht om de ICT Associatie te ontwikkelen tot een erkende (inter) nationale gesprekspartner. Ook hebben ze een goede basis gelegd voor de organisatie en professionalisering van de ICT Sector in Suriname.”

BEKIJK OOK
OW start pilotproject ‘Aanpak verlaten percelen en gebouwen’