Antivaccinatiebeweging trekt steeds meer medestanders in New York

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse staat New York kampt met de grootste uitbraak van mazelen sinds tijden. Maar deze week gingen honderden mensen er de straat op om anderen te waarschuwen tegen de gevaren van het vaccineren. Een arts waarschuwde zelfs dat joden opzettelijk “slechte vaccins” krijgen, schrijft de Huffiington Post.

Tijdens een bijeenkomst in de stad Monsey hoorden honderden ultraorthodoxe joden maandag van sprekers dat joodse gemeenschappen opzettelijk “slechte doses” krijgen van vaccins tegen mazelen, bof en rodehond.

Hillel Handler, een ultraorthodoxe rabbi beschreef de uitbarsting van mazelen onder Joden als onderdeel van een uitgebreid plan van burgemeester Bill de Blasio uit New York om de aandacht af te leiden van “meer ernstige” ziekten die door Midden-Amerikaanse migranten waren meegebracht.

Een kinderarts vroeg zich af of Joden mogelijk opzettelijk slechte vaccins kregen waardoor kinderen een nieuwe stam van het virus ontwikkelden.

En Andrew Wakefield, de Britse arts die wijdverbreide scepsis opliep vanwege zijn controversiële onderzoek naar het verband tussen mazelenvaccins en autisme, presenteerde via Skype een ​​bijna apocalyptische visie van een wereld waarin vaccins dodelijke resistente ziekten veroorzaken.

De New York Times vermoedt dat de antivaccinatiebeweging onder ultraorthodoxe joden niet alleen zal aanhouden, maar zelfs zal groeien.

Overige berichten