fbpx
Antivaccinatiebeweging trekt steeds meer medestanders in New York

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse staat New York kampt met de grootste uitbraak van mazelen sinds tijden. Maar deze week gingen honderden mensen er de straat op om anderen te waarschuwen tegen de gevaren van het vaccineren. Een arts waarschuwde zelfs dat joden opzettelijk “slechte vaccins” krijgen, schrijft de Huffiington Post.

Tijdens een bijeenkomst in de stad Monsey hoorden honderden ultraorthodoxe joden maandag van sprekers dat joodse gemeenschappen opzettelijk “slechte doses” krijgen van vaccins tegen mazelen, bof en rodehond.

Hillel Handler, een ultraorthodoxe rabbi beschreef de uitbarsting van mazelen onder Joden als onderdeel van een uitgebreid plan van burgemeester Bill de Blasio uit New York om de aandacht af te leiden van “meer ernstige” ziekten die door Midden-Amerikaanse migranten waren meegebracht.

Een kinderarts vroeg zich af of Joden mogelijk opzettelijk slechte vaccins kregen waardoor kinderen een nieuwe stam van het virus ontwikkelden.

En Andrew Wakefield, de Britse arts die wijdverbreide scepsis opliep vanwege zijn controversiële onderzoek naar het verband tussen mazelenvaccins en autisme, presenteerde via Skype een ​​bijna apocalyptische visie van een wereld waarin vaccins dodelijke resistente ziekten veroorzaken.

De New York Times vermoedt dat de antivaccinatiebeweging onder ultraorthodoxe joden niet alleen zal aanhouden, maar zelfs zal groeien.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…