fbpx

Anti-tabaksbord onthuld op terrein MMC Nickerie

In verband met Wereld Anti-Tabak dag, welke jaarlijks op 31 mei wordt herdacht, is er op het terrein van het Mungra Medisch Centrum (MMC), in het district Nickerie een bord onthuld.

Tevens is de nieuwe slogan bekend gemaakt, welke als volgt luid: “No mek’ smoko, tap’ yu bro”. De boodschap van alle sprekers was helder en duidelijk: “Stop met roken, roken is schadelijk voor de gezondheid.”

MMC waarnemend-directeur Ruben Seedoc hoopt dat met de onthulling van het bord een stukje bewustwording op gang zal komen. “Als partner in de gezondheidszorg heb ik daarom positief gereageerd op het voorstel van het BOG en ben bereid hen te alle tijden te ondersteunen”, aldus Seedoc.

BEKIJK OOK
Stakeholders buigen zich over duurzame economische benutting natuur

Edwin Noordzee van het ministerie van Volksgezondheid had een krachtige boodschap over te dragen. “Wij moeten niet moe worden de boodschap, dat roken slecht is voor onze gezondheid, te geven aan familie, vrienden, op de werkplek en op scholen om de bewustwording onder de mensen te vergroten”. Hij gaf verder aan dat ook de gezondheid van de burgers voor de Surinaamse regering centraal staat, aangezien er in 2013 de Anti-Tabakwet is aangenomen, zoals voorgeschreven door de WHO/PAHO.