fbpx

Anti-Fraude Platform bespreekt zorgpunten met OKB

GFC NIEUWS- Het Anti-Fraude Platform (AFP) heeft een onderhoud gehad met de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos.
De vertegenwoordiging van het AFP heeft bij dit gesprek haar punten van bezorgdheid en haar waarnemingen over het verkiezingsproces tot nu toe gedeeld met het OKB.
De zaken die op tafel gelegd zijn, hebben onder meer te maken met onduidelijkheid vanuit de regering over aangepaste processen, geen transparantie in het ter beschikking stellen van documenten en het niet erkennen van verworven rechten.
Het AFP heeft ernstige aandacht gevraagd van het OKB voor deze zaken en zal contact blijven onderhouden met het instituut. Het Platform heeft daartoe concrete communicatie lijnen besproken met het OKB.
Het OKB was ingenomen met het initiatief van het AFP en onderkende het belang van de fysieke aanwezigheid van het OKB en politieke waarnemers zoals het AFP. Tevens is ondertussen bekend dat OAS en Caricom waarnemers bereid zijn de verkiezingen van Suriname bij te wonen.

BEKIJK OOK
Somohardjo verwacht succesvolle uitvoering PSR