fbpx
Anti-Fraude Platform bespreekt zorgpunten met OKB

GFC NIEUWS- Het Anti-Fraude Platform (AFP) heeft een onderhoud gehad met de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos.

De vertegenwoordiging van het AFP heeft bij dit gesprek haar punten van bezorgdheid en haar waarnemingen over het verkiezingsproces tot nu toe gedeeld met het OKB.

De zaken die op tafel gelegd zijn, hebben onder meer te maken met onduidelijkheid vanuit de regering over aangepaste processen, geen transparantie in het ter beschikking stellen van documenten en het niet erkennen van verworven rechten.

Het AFP heeft ernstige aandacht gevraagd van het OKB voor deze zaken en zal contact blijven onderhouden met het instituut. Het Platform heeft daartoe concrete communicatie lijnen besproken met het OKB.

Het OKB was ingenomen met het initiatief van het AFP en onderkende het belang van de fysieke aanwezigheid van het OKB en politieke waarnemers zoals het AFP. Tevens is ondertussen bekend dat OAS en Caricom waarnemers bereid zijn de verkiezingen van Suriname bij te wonen.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…