fbpx

ANRS controleert buschauffeurs die illegaal personen vervoeren

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) voert controles uit op bestuurders van autobusjes, die illegaal aan personenvervoer doen op de verschillende lijnbusroutes.
De politie constateerde bij de controles ook nog dat de Covid-19-maatregelen niet in acht worden genomen als het gaat om bijvoorbeeld de onderlinge afstand tussen de passagiers.
De chauffeurs van deze busjes zijn proces-verbaal aangezegd volgens het snelrecht model. Het vervoeren van personen tegen betaling zonder een bus vergunning is bij wet verboden. De boete hiervoor is gesteld op SRD 500,-.
Er is verder ook geconstateerd dat veel van die autobusjes niet ter herkeuring zijn aangeboden, waarvoor de chauffeurs ook beboet zijn. Sommige chauffeurs hadden vonnissen op hun naam staan; uitgesproken door de verkeersrechter voor gepleegde verkeersovertredingen. Die chauffeurs kozen eieren voor hun geld door de openstaande boetes gelijk te betalen om te voorkomen in hechtenis genomen te worden.
Verkeersovertreders hebben de mogelijkheid hun boetes te gaan betalen op het kantoor van het ANRS ondergebracht op het politie bureau Latour. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 12.00 uur. Verkeersovertreders mogen het kantoor ook aandoen om informatie in te winnen over hun vonnis.

BEKIJK OOK
Man die na gewapende beroving ervandoor ging met voertuig slachtoffer ingerekend